Burning Table, „trupa cu cel mai bun chitarist din Timișoara“

Burning Table, „trupa cu cel mai bun chitarist din Timișoara“

2
DISTRIBUIȚI

Formaţia timişoreană Burning Table pregăteşte materialul discografic de debut, înregistrările pentru acest disc urmând să se bt1desfăşoare în perioada imediat următoare, „undeva afară“, conform mărturisirilor lui Saşi Vuşcan. Deşi trupa e „fresh“ – apărută mai exact în noiembrie 2011 – membrii formaţiei sunt cât se poate de cunoscuţi, de-a lungul anilor aceştia evoluând în proiecte ca Survolaj, Bio, Jais, Crossroads, Blazzaj sau Popa Sapka. Ca şi „meniu“, muzicienii navighează în rock cu influenţe classic rock, psychedelic rock, post rock sau electronica. Povestea a început acum doi ani, când Zsolt Szabo, Levi Molnar şi Bogy Nagy au decis să pună bazele Burning Table. Anul trecut, alături de ei au venit şi Răzvan Marcuci şi Saşi Vuşcan, iar pentru luna martie a acestui an echipajul e pregătit să iasă în faţa publicului cu primele piese înregistrate pe disc.


„Eu m-am mutat în Viena din luna august a anului trecut. Dacă ar fi să fac o paralelă între Viena şi Timişoara, ce aş putea spune?….În Viena e frumos. Când eşti acolo, te apucă dorul de nebunia de aici, iar când eşti aici, te gândeşti acolo, ăsta e blestemul emigrantului. Am fost invitat să fac parte din Burning Table, unde muzical se întâmplă chestii foarte faine, e o îmbinare de electronic cu stoner şi progresiv. Săptămâna viitoare înregistrăm câteva piese, iar în repertoriul de concerte avem şi o piesă de la Audioslave. Eu simt că e o atmosferă foarte faină în acest grup. Cânt cu Zsolt Szabo, cel mai bun chitarist din oraş, cu un baterist incredibil, cu un basist foarte talentat şi cu Bogy la voce, care e şi el extraordinar. Cochetăm cu ideea de a înregistra afară, căutăm un studio bun cu echipamente vintage“, ne-a povestit Saşi Vuşcan, care a mai precizat că în luna februarie trupa va susţine un nou concert în Timişoara. Influenţele celor de la Burning Table oscilează între Pink Floyd, Porcupine Tree, Audioslave, Stone Temple Pilots, Nine Inch Nails, Muse, Alice in Chains, Rage Against the Machine sau Pearl Jam, iar lansarea discului de debut va fi însoţită de un turneu naţional.

Sursa foto: Raul Ursu

2 COMENTARII

  1. Nu prea ai cum sa te bazezi pe astia din presa, sunt cam surzi. Eu spun ca Pishta e mai bun ca Zsolt, dar nu sunt sigur… Stau in zona cu unii din cei mai buni chitaristi de la mine din cartier, seara e nebunie, se aud solistici peste tot chiar daca sfaraie tigaile cand gospodinele gatesc. Zoli Varga s-a autodepasit cu titlul asta; a ramas, efectiv, in urma lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.