Cine este directorul din primărie care a îndrăznit să-l contrazică pe Robu...

Cine este directorul din primărie care a îndrăznit să-l contrazică pe Robu în faţa presei

4
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu le-a pus gând rău timişorenilor care au restanţe la plata taxelor şi impozitelor locale. „Am cerut să transmită semne de intrebaresomații atât firmelor care nu și-au plătit dările cât și persoanelor fizice. Mie îmi displac măsurile punitive. Îmi place să recurg la o măsură elegantă, dar în raport cu cine nu se conformează unei asemenea abordări fac cunoscut rău platnicilor că dacă nu-și achită dările vor fi amendați”,  a declarat primarul.  Chemat la conferinţa de presă ca să ofere detalii şi cifre, şeful Direcției Fiscale, Adrian Bodo, a explicat că 45.000 de contribuabili au restanţe care cumulează circa cinci milioane de lei, coincidenţă, cam cât ar fi câştigat Primăria Timişoara prin majorarea taxelor şi impozitelor locale.

Bodo a explicat că deşi vor fi trimise până la 3.000 de somaţii de plată pe zi, de săptămâna viitoare,  datornicii nu pot fi amendaţi, după cum şi-ar fi dorit edilul şef.


Supărat la aflarea veştii, Robu a combătut spunând că „dacă nu putem să le dăm amenzi vom găsi altă metodă de a-i pedepsi, pentru că nu pot să fie trataţi la fel ca şi ei care îşi plătesc la timp taxele”. La numai câteva minute după, supărarea primarului s-a extins. Enervat că marea majoritate a presei a ieşit afară pentru a-l intervieva pe Bodo, Robu a mormăit că „aştept, dar un minut cel mult două că nu mi se pare normal”. Nu este pentru prima dată când Adrian Bodo se contrazice în public cu primarul Timişoarei, în mandatul lui Gheorghe Ciuhandu fiind singurul care s-a opus deschis acordării de bani publici către echipa de fotbal Poli Timişoara a lui Marian Iancu pe motiv că este o operaţiune ilegală, lucru stabilit ulterior şi de Curtea de Conturi.

4 COMENTARII

  1. Asa este, nu permite legea de a fi date amenzi dar sunt percepute accesori pe zi de intarziere.
    Dar pana acum domnul Bodo ce a facut? A asteptat sa sa prescrie obligatiile restante ale contribuabililor. Normal ca acuma nu mai are de ce trimite somatii decat pentru o perioada de 5 ani in urma restul cf legii sunt prescrise. Ma intreb oare toate sumele prescrise cine o sa le plateasca?
    Cel mai probabil contribuabili buni platnici.
    Pacat de tot ce se intampla!
    Probabil ar fi indicat ca domnul Robu sa monitorizeze mai indeaproape activitatea D.F.M.T.

  2. Domnul Bodo este bolnav cu capul…o spun chiar angajatii..este bolnav de ura,a sustinut sus si tare ca nu-l vrea primar pe dl Robu,chiar inainte de alegerile locale,este un om avid de putere si marire…doar el are dreptate…vad ca a luat-o razna rau de tot…nu stie ce inseamna respectul si nu-si poate stavili ura fata de dl primar nici macar in public…desi dl primar are dreptate…oamenii cinstiti platesc iar cei destepti asteapta cu binecuvantarea d-lui BODO sa se prescrie impozitele…Domnule primar si dragi timisoreni nu cred ca va puteti imagina ce haos este la Directia Fiscala,in acte…stiti ca platiti impozite dupa cum i-i taie capul pe fiecare inspector in parte? stiti ca desi nu aveti toate utilitatile platiti impozit pt ele? ca programul de calculator care va calculeaza impozitele este administrat de o firma cu 2 angajati din MIoveni,jud Arges? si ca acest program da niste erori de neimaginat? dubleaza sumele ,calculeaza gresit impozitul…mi s-a intamplat mie personal…cand m-am dus sa platesc,mi s-a spus ca nu am nimic de plata si dupa aceea am platit cu penalizari…de vina era programul…nu sant acte in dosarele fiscale ale contribuabililor…deci HAOS TOTAL !!! D-le primar va rugam insistent sa-l schimbati pe acest incompetent pt ca-i ajunge cat a fost director si a incasat salarii uriase…stiti cred domnule primar ca a desfiintat Serviciile de Inspectie Fiscala,spunand ca vor veni oamenii singuri sa-si declare si sa plateasca ! uitati rezultatul !

  3. Intr-adevar, „directoarea” de mai sus are mare dreptate. Serviciile de Inspectie Fiscala care au fost desfiintate aveau importantul rol de a aduce la lumina toata masa de persoane fizice/juridice potential impozabile pentru toate proprietatile nedeclarate sau declarate cu date incorecte (suprafete, utilitati, etc..). Sau, cum se spune azi, actiunile acestor Servicii de Inspectie Fiscala ar fi avut ca si efect imediat „marirea bazei de impozitare” cu impact imediat si pozitiv asupra Bugatului Local al TM. Este greu de presupus ca actualul/vechiul sef al Directiei Economice va face ceva in acest sens, daca luam in calcul numarul mare de procese pe rol pe care acesta le are cu fostii angajati disponibilizati ai acestor servicii desfiintate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.