Coplata sau moartea se plimbă cu „naşul”

Coplata sau moartea se plimbă cu „naşul”

1
DISTRIBUIȚI

Cuvântul “coplată” mi se pare lemnos, antiromânesc, la o adică, nu l-aș folosi niciodată de bunăvoie. Iar ce exprimă el este mai grav de sabinaatât. Coplata este un sinonim jalnic pentru încă un eșec al atât de trâmbițatei reforme medicale. Un lucru este clar: de undeva trebuia să fie pompați bani în sistemul agonizant. Că o face statul, că o face UE, că o fac pacienții, aproape că nu mai contează, pentru că de bani e nevoie ca de sânge.


Iar să cumperi sânge și aer cu 10 lei nu se poate.

Această sumă, mică și comodă, cu care Guvernul s-a învelit ca într-o păturică pufoasă și roz înseamnă bani aruncați în vânt, pentru că ea nu rezolvă nimic. Pe pacienți nu-i ajută. Pentru că, în proiectul Coplata, nu ne promite nimeni că nu vom fi nevoiți să dăm fuga la farmacia de la colțul spitalului să luăm vată și algocalmin pentru vreo rudă care așteaptă să intre în operație. Nu îi ajută nici pe șefii spitalelor, care, deși puși în funcții politic și, deci, cuminți ca niște fetițe de pension în declarații, tot nu s-au putut abține și au recunoscut că 10 lei nu aduc primăvara în sănătate.

Ca să nu mai zic că nu văd o coordonare între coplată și contribuțiile la casele de asigurări. Cu alte cuvinte, după ce plătesc bilet, dau și taxă “de naș”. Nu garantează însă nimeni că nu mă aruncă din tren. Nu garantează nimeni că, de acum înainte, sănătatea românească își va schimba imaginea de Moarte cu coasa, în halat alb.

 

 

1 COMENTARIU

  1. DIN 1996 SE FACE GENOCID LAGISLATIV CU TOT POPORUL ROMAN…ACUM TREBUIE SA PLATIM…ASA CUM DOREA TOV. NICOLAESCU….PE TIMPUL PRES. CONSTANTINESCU…
    DECI..AI BANI TRAIESTI…NU AI …SA NU UITAM CA EUTANISIEREA ESTE VOLUNTARA…
    DECI ASTA ESTE MESAJUL DE MAI BINE DE 10 ANI ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.