Dictatorul nord-coreean a instaurat legea marțială. Țara e gata de război

Dictatorul nord-coreean a instaurat legea marțială. Țara e gata de război

2
DISTRIBUIȚI

Regimul stalinist din Coreea de Nord a instituit legea marţială şi a ordonat armatei să fie pregătită de război, în contextul pregătirii 50944317-724786unui test nuclear, informează cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo, în ediţia electronică, citat de Mediafax. Potrivit unei surse citată de publicaţia de la Seul, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a emis un decret secret prin care ordonă „finalizarea pregătirilor pentru efectuarea unui test nuclear”. „În Coreea de Nord va fi instaurată legea marţială începând din 29 ianuarie, iar comandamentul militar şi toate unităţile trebuie să fie pregătiţi de război”, a spus Kim Jong-un, conform sursei citate.


Potrivit sursei, regimul de la Phenian se teme de reacţia Chinei după eventualul test nuclear.

Săptămâna trecută, regimul stalinist de la Phenian a avertizat că va efectua un nou test nuclear şi va lansa rachete, ameninţând direct Statele Unite, după o nouă serie de sancţiuni internaţionale. China, principalul susţinător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat testul cu rachetă efectuat în decembrie de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări. În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă. Coreea de Sud a comunicat că analizează posibilitatea de a se ralia noilor sancţiuni adoptate de Statele Unite. Phenianul a ameninţat Coreea de Sud cu acţiuni militare dacă va susţine noua serie de sancţiuni internaţionale.

2 COMENTARII

  1. Se vede clar,chit de bolnavi mentali(paranoizi schitzofreni) sint jigodiile dracu de comunisti . Daca chiar ar vrea USA , in doua saptamini lear pulveriza armata lor de rahat,ca”beatu kkatu ! 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.