EXCLUSIV Contrabandistul Cotora, susţinător înfocat al deputatului PSD Gheorghe Ciobanu VIDEO

EXCLUSIV Contrabandistul Cotora, susţinător înfocat al deputatului PSD Gheorghe Ciobanu VIDEO

11
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unor imagini video care dovedesc faptul că, în campania pentru alegerile parlamentare cotora 5din decembrie, deputatul pesedist de Deta,Gheorghe Ciobanu, supranumit „naşul vămilor din Vest”, a beneficiat de susţinerea unuia dintre cei mai cunoscuţi contrabandişti de ţigări din Moraviţa, Lucian Cotora.În imaginile surprinse la mitingul USL din Timişoara din 30 noiembrie, la care au participat toţi liderii naţionali ai uniunii, Lucian Cotora apare cu o vestă roşie pe care este scris „Gheorghe Ciobanu, deputatul faptelor”, alături de alţi susţinători ai social-democratului. Grupul acestora a fost plasat în faţa scenei în zona terenului de baschet.

Când Crin Antonescu a vorbit despre o Românie puternică, Cotora a aplaudat şi a scandat alături de ceilalţi „Jos Băsescu”, iar când liderul liberal a spus  despre şansa Timişoarei de a scăpa de pedelişti a aplaudat primul şi a scandat înfocat „USL,USL”. Cu toate acestea, contrabandistul nu a fost impresionat de discursuri, fiind mai degrabă preocupat să discute şi să se distrează cu ceilalţi susţinători ai lui Ciobanu, aflaţi în apropierea sa. La final, Lucian Cotora a luat de la un alt participant un steag cu însemnele USL şi l-a agitat în timp ce pe scenă s-au aprins artificiile.

Cotora a fost trimis în judecată de DNA în dosarul lotului Moraviţa 1, fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, dare de mită în formă continuată (6 acte materiale), contrabandă calificată în formă continuată (2 acte materiale) şi contrabandă. De asemenea, Cotora a fost trimis în judecată, tot pentru contrabandă, şi într-un alt dosar al procurorilor argeşeni. Fost consilier local din partea PNL, trecut apoi la PNG , Cotora era celebru pentru tupeul şi violenţa sa.


Nu a ezitat, în 2007, să-i ameninţe pe poliţiştii de frontieră care-şi permiteau “luxul” de a-i confisca marfa şi să-i reclame ministrului de interne pe motiv că ar fi fost abuzat. Individul l-a agresat şi pe un cameraman de la PRO TV, nervos că este filmat când îl legitimau poliţiştii de frontieră. La sfârşitul anului 2009, Cotora şi-a concensionat chiar o parcelă de la Primăria Moraviţa pentru firma sa SC Lucian Company SRL pentru a-şi deschide un duty-free.

Gheorghe Ciobanu a trecut de la PD-L la PSD în aprilie 2012, anunţul fiind făcut de preşedintele PSD, Victor Ponta, care l-a numit pe Ciobanu „prietenul meu ” şi a recunoscut că ” îl cunosc de foarte mulţi ani şi l-am dorit alături de noi de foarte mulţi ani”. Deputat în colegiul Deta, Gheorghe Ciobanu are un trecut extrem de tumultuos, încă de pe vremea când conducea Direcţia Regională a Vămilor Timişoara. De atunci a rămas cu porecla de “naşul vămilor din vest”. Numele său apare şi în dosarul contrabandei cu ţigări în care este judecat primarul PD-L de Popejena, Omer Radovancovici, unul dintre cei interceptaţi de SRI afirmând despre Ciobanu că „dacă şi câştigă ceva el, cred că o să pună botul”. Finul său, Gheorghe Moldovan, a fost repus în funcţia de şef al Direcţiei regionale vamale Timişoara de pedelişti şi a rămas în funcţie şi după trecerea lui Ciobanu la PSD . La alegerile din decembrie, Ciobanu a câştigat un nou mandat de deputat în colegiul Deta. Până la ora redactării acestui material, deputatul nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

 

11 COMENTARII

  1. DACA E PSD,E MAFIA,DIN ANII ’90 AU INITIAT SI INTRETINUT SISTEMUL MAFIOT LA NIVEL NATIONAL,DIN FOSTII SECURISTI,FOSTI NOMENCLATURISTI COMUNISTI AU AJUNS PE FUNCTII PUBLICE „CHEIE” DE UNDE AU MANARIT HOTIA,JAFUL,ESCROCHERIA,AU JEFUIT TARA SI POPORUL IN 23 DE ANI IAR EFECTUL CRIZEI I-AU ADUS DIN NOU LA PUTERE,ARUNCANDUSE TOT RAUL ASUPRA PDL,CRETINII CARE AU VOTAT USL VOR SIMTI ASTA PE PIELEA LOR,CAND VA FI PREA TARZIU ! PROSTI-PROSTI-PROSTI !!!

  2. Nea Dragos „ataca” cazul lui samartinean cornel mircea,fostul dipl.ing.director general al S.N.Aeroportul International Timisoara,din perioada 10.01.2010-18.06.2012,are de dat fostilor angajati de la aeroport banii de dividente,sindicat,prime trimestriale!?!ca doar gurita lui a grait ca a facut minuni la aeroport in cele 30 de luni de manageriat a la samartinean”Am condus Aeroportul Timisoara timp de 2 ani si jumatate, intre ianuarie 2010 si iunie 2012. Va pun la dipozitie si niste grafice elocvente daca doriti…(sunt atasate acestui material în galeria foto, n.red.) In aceasta perioada traficul de pasageri a crescut de la 889 de mii in 2009 la 1,2 milioane la finalul anului 2011. Veniturile aeroportului au crescut de la 44,4 milioane de lei in 2009 la 49,8 milioane de lei la finele anul 2011. In privinta cheltuielilor, pot sa va spun ca imediat dupa ce am ajuns director acolo le-am scazut de la 39 de milioane in 2009 la 33 de milioane in 2010. Cifra de afaceri a crescut constant, de la 41 de milioane in 2009 la 42.8 milioane de lei in 2011.

    Profitul aeroportului in perioada in care eu l-am condus s-a triplat de la 5 milioane de lei in 2009 la 15 milioane in 2010. Deci se poate ca si o companie de stat sa obtina profit daca este condusa cum trebuie. Eu aveam de indeplinit niste criterii de performanta pe care daca nu le atingeam nu imi luam salariul. Asa era facut contractul de management. De exemplu, aveam un criteriu care se refera la productivitatea muncii. Mai pe intelesul tuturor, raportul dintre numarul de pasageri deserviti si personalului angajat. Acesta s-a imbunatatit constant de la 4263 in 2009 pana la 4842 la sfarsitul anului 2011. Alte cifre care atesta calitatea actului managerial sunt: cresterea indicatorului lichiditatilor curente si imediate, imbunatatirea vitezei de rotatie a debitelor-clienti, a creditelor furnizori a activelor imobilizate si a activelor totale. Toate acestea sunt date publice si pot fi dovedite cu acte contabile. Investitiile facute in acea perioada se vad si le stie toata lumea…

    S-a inaugurat terminalul de sosiri interne non-Schengen, am implementat sistemul electronic de supraveghere perimetrala si un sistem de alimentare a perimetrului de securitate. Toate aceste au culminat cu obtinerea statutului de aeroport international si raportul pozitiv intocmit de delegatia Schengen. Legat de raportul Schengen vreau sa subliniez un lucru. Zilele trecute citeam un flyer al USL prin care acestia promiteau ca vor face un aeroport international la Timisoara la standardele Schengen. Pai acest Aeroport exista! Si e la standarde Schengen din momentul in care eram eu director acolo. Chiar m-a amuzat copios acea promisiune USL”.

  3. Ar trebui sa nu te mai amuze asa de copios,deoarece dosarele penale sunt la finalizare,iar despre tampeniile tale dintr-un cap idiot,aeroportul in 10.01.2010 era international,implementarea sistemului electronic de supraveghere perimetrala,cel de alimentare a perimetrului de securitate era numai in viziunea ta functional 100%!!!Iar chestia cu raportul pozitiv intocmit de delegatia de lingai Schengen,s-a vazut rezultatul!!!

  4. Afacerea spaţiile comerciale ale aeroportului pentru camarila portocalie – una din metodele prin care tripleta pedelistă Ostaficiuc – Popoviciu – Sămărtinean a făcut bani a făcut bani a fost închirierea celor mai bune spaţii comerciale ale aeroportului “Traian Vuia” Timişoara către firma verişorului lui Alin Popoviciu printr-o serie de grave ilegalităţi. S-a ajuns până acolo încât s-a falsificat şi contractul de închiriere semnat iniţial pentru ca firma să aibă clauze cât mai favorabile. La sfârşitul anului, DNA a început o investigaţie legată de aceste afaceri ilegale.

  5. asta e politica, pana acum gunoiul de Gheorghe Ciobanu era tatal vamii Moravita fiindca era un gunoi PDL, acum a trecut la USL…rusine USL fiindca au primit asemenea gunoaie in partid, cat despre cotora se stie de pe vremurii ca era omul lui Ciobanu, la peste 60% din contrabandisti de tigari, ciobanu le tinea spatele, se stie doar ca Ciobanu cara tigari cot la cot cu ei…cei de langa cotora sunt carausii lui, de ce nu verifica DNA cat a cotizat acum cotora in campanie ptr Ciobanu si care sunt cotizantii lui? peste 70% din cotizatii provin din contrabanda cu tigari….LUPUL isi schimba parul dar naravul BA!, Un gunoi PDL , va fi gunoi toata viata… chiar daca a trecut in USL! sper sa infunde puscaria cat de curand acest PDL ordinar Ciobanu

  6. USL A TRANSFERAT TOTI INFRACTORII DE LA PDL…SI INCEP SA SE CALCE PE BOMBEURI
    OALA CU CIORBA E PREA MICA…DATI INAINTE CU TUPEU .CICA PRIETEN CU PONTA…PAI EU NU CRED CA PONTA E PRIETEN CU EL….NUMAI CIOBI SE LAUDA CA SA INTIMIDEZE

  7. Ce e de mirare? Nimic! Pe vremea PDL Cotora si toti ca el il sustineau tot pe Ciobanu. A plecat nasul vamilor a plecat si Cotora. Doar nu degeaba se lauda peste tot Ciobanu ca se bate pe burta cu Antonescu si Ponta. Cand o sa scrieti si de celalalt interlop evazionist care a fost alaturi de Ciobanu si Suciu in campanie? Ala cu evaziune de miliarde in domeniul cerealelor. Nu au ajuns inca documentele la dvs? Sau nu e voie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.