Handbaliștii reintră în focurile campionatului cu o întărire de ultim moment

Handbaliștii reintră în focurile campionatului cu o întărire de ultim moment

0
DISTRIBUIȚI

Returul Ligii naționale de handbal masculin începe sâmbăta această, iar cei de la CSU Poli înfruntă pe teren propriu formația cu handbal02cele mai mari probleme din campionat, CSM București. Alb-violeții și-au adus un nou pivot, Ioan Tcaciuc, de la Oradea. Poli și-a propus să recupereze în retur multe dintre punctele pierdute în turul campionatului. Echipa are un obiectiv de 12 puncte din cele 11 meciuri rămase de disputat. Primul adversar este CSM București, o echipă care s-a salvat de la desfințare în pauza de iarnă. Confruntați cu mari probleme financiare, cei de la CSM s-au trezit fără jucătorii din tur, care și-au depus memorii, și au adus jucători de la Inter Handbal București, din eșalonul secund. Deocamdată, bucureștenii sunt încă pe locul 5 grație rezultateor din tur, cu 13 puncte. Faptul că echipa este nouă poate pune însă probleme timișorenilor. ”CSM București este o echipă pe care, din păcate, nu o cunosc. S-a schimbat mult echipa, au plecat mulți jucători, a plecat și antrenorul. Ne dorim foarte mult să facem un joc bun, să atragem cât mai multă lume la sală și, bineînțeles, cele două puncte.


Eu am mai avut o surpriză de acest gen cu CSM și nu îmi doresc să se repete, le voi cere jucătorilor să trateze meciul cu foarte mare responsabilitate”, a declarat tehnicianul Gligore Czari. Poli este pe locul 8, cu tot atâtea puncte. Jucătorii sunt conștienți că nu mai pot face pași greșiți. ”Mă aștept să tratăm meciul cu seriozitate, pentru că nu avem prea multe informații despre ei și s-ar putea să avem surprize. La CSM sunt jucători care vin din Liga a II-a și își doresc să demonstreze că pot”, a declarat Marius Ignat.

Pe ultima sută de metri, cei de la Poli au reușit să mai aducă un pivot, specializat pe faza de apărare. Ioan Tcaciuc vine să splinească locul rămas liber după plecarea lui Silviu Băiceanu și completează pivoții din lot, alături de Dragan Mrakic, Marius Ignat și Roland Czari. ”Ioan Tcaciuc este un jucător format la Suceava, cu experiență, mai ales pe apărare, are 28 de ani. A jucat și prin Spania, la Satu Mare, iar ultima dată în Liga a II-a, la Oradea. Îl țin minte de mult timp și știu că poate să mă ajute”, a precizat Gligore Czari despre noul jucător. Marius Ignat a fost coleg cu Tcaciuc la Suceava. Ignat juca pivot pe fazele de atac, iar Tcaciuc, pe apărare. ”Este bine să fie concurență, altfel nu poți progresa. Este un plus din punctul meu de vedere, pentru că altfel e un apărător foarte bun”, a declarat Marius Ignat. Milan Torbica va fi apt de joc, dar Iulian Halcă va lipsi o perioadă îndelungată de la echipă după o accidentare la ligamente. În locul său, echipa testează un inter din Serbia. Meciul va începe sâmbătă, la ora 17.00, în Sala ”Constantin Jude” și va fi arbitrat de Marcel Sas și Marius Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.