Înainte de a-l achita, judecătorul Flavius Ionescu a refuzat rearestarea interlopului Burkaş...

Înainte de a-l achita, judecătorul Flavius Ionescu a refuzat rearestarea interlopului Burkaş care înjunghiase un martor din dosarul de crimă organizată

18
DISTRIBUIȚI

Interlopul Sergiu Cosmin Burkaș, căutat acum de polițiști, fiind principalul suspect în cazul crimei de la Sinersig, a beneficiat de sergiuburkasmărinimia judecătorului Flavius Ionescu, cel care a judecat la Tribunalul Timiș pe fond dosarul DIICOT în care a fost trimis în judecată alături de ceilalți membrii ai grupării condusă de Lucian Torj. Vă reamintim că Burkaş a fost singurul achitat de toate acuzaţiile aduse de procurori, în timp ce ceilalţi inculpaţi de care era acuzat că a comis infracţiunile au primit pedepse exemplare. De asemenea, liderul Lucian Torj a fost achitat de toate infracţiunile grave de care era acuzat, fiind condamnat doar pentru o înşelăciune cu un cal.

După ce membrilor grupării li s-a înlocuit măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara, DIICOT a cerut, în februarie 2012, rearestarea lui Sergiu Burkaş pentru că a înjunghiat unul dintre martorii audiaţi în dosar. La dosar a fost depusă şi o declaraţie a martorului M.Ovidiu care a povestit că interlopul l-a chemat să discute cu el şi, la un moment dat,  a scos din buzunar un cuţit de bucătărie i l-a înfipt în piciorul drept, după care l-a trântit jos şi i-a pus cuţitul la gât, ameninţându-l că- omoară.


Ulterior, martorul a continuat să fie ameninţat de Burkaş, care anterior l-a terorizat ca să-şi schimbe declaraţia în faţa instanţei, interlopul spunându-i că-i va ucide mama. În urma agresiunii, victima a primit un certificat medico-legal care confirmă atacul şi existenţa unor răni care necesită 15 zile de îngrijiri medicale.

Când procurorul a cerut rearestarea lui Burkaş, avocatul acestuia a solicitat respingerea propunerii pe motiv că „prin procesul verbal al parchetului se menţionează că inculpatul a folosit un cuţit de bucătărie, iar în opinia sa acest cuţit nu face parte din categoria armelor albe”.  În urma deliberării, judecătorul Flavius Ionescu a respins ca nefondată cererea DIICOT, motivând că „tribunalul apreciază că împrejurările de fapt relatate de martor (care aparent au legătură cu o presupusă datorie a a cestuia şi nu cu faptul că susnumitul a dat declaraţii în dosar) nu evidenţiază încălcarea de către inculpat, cu rea-credinţă, a vreunei obligaţii stabilite în sarcina sa de natură să justifice în prezent înlocuirea măsurii restrictive de libertate cu o măsură privativă de libertate”.

Ulterior, anul trecut, în luna august, împotriva lui Sergiu Burkaş a fost depusă o altă plângere la secţia 5 din Timişoara de fosta sa concubină şi tatăl acesteia. Bărbatul a fost înjunghiat în zona gâtului, rana provocată necesitând 11 zile de îngrijiri medicale. Poliţia Timiş a confirmat existenţa plângerii, anunţând că în dosar se fac cercetări.

Judecătorul Flavius Ionescu a dat, de-a lungul timpului, şi alte sentinţe cu cântec în dosare de crimă organizată sau corupţie, cum a fost în cazul traficanţilor de droguri nearestaţi pentru că nu prezintă pericol social sau al eliberării primarilor din Caraş Severin acuzaţi de şpagă.

18 COMENTARII

 1. judecatorul flavius ionescu umbla la striptis eros unde patron este matei sorin si la mituit pe judecator cu 25000euro si alte bunuri dar nimanui nui pasa deacea este favorizat burkas !!!!!! cu bani faci legea

 2. cam multi juristi umba la clubul „eros„ si se sustine in mai multe comentarii ca sunt in legatura cu matei sorin sau carin antonescu ?!? ce-i acolo un loc conspirativ ? acolo se pronunta sentintele sau deciziile judecatoresti ?

 3. Pana nu este executat un avocat,judecator,procuror corupt,astia nu se linistesc!!!Auzi apararea avocatului:”prin procesul verbal al Parchetului se menţionează că inculpatul a folosit un cuţit de bucătărie, iar în opinia sa acest cuţit nu face parte din categoria armelor albe”. În urma deliberării, judecătorul Flavius Ionescu a respins ca nefondată cererea DIICOT”.Nu se poate asa ceva,astia isi bat joc,sfideaza la infinit!!!Vezi cazurile „pe fata” ale judecatoarei Dica,strigator la cer,chiar nimeni nu se autosesizeaza?

 4. Astia nu se vor linisti niciodata!Pe Catalin Serban l-au arestat cam de 1 an,si tot nu s-a linistit nici un judecator!Astia si dupa ce mor,aranjeaza procesele.
  Cat despre Carin Antonescu,Ionescu etc,ce sa spui?Niste betivi,care targuie siguranta publica,destinele oamenilor si libertatea interlopilor,probabil pe bani multi.Rusine sa le fie,ca nu de aceea au facut atata scoala,ca sa se inhaiteze cu infractorii.

 5. Acolo, trebuie dati afara toti care fac parte din gasca corupta! Se manipuleaza dosare, dispar acte din dosar de la arhive, grefierii sint si ei o parte din aceasta increngatura. Nu toti! Sa fim bine intelesi! Dar cei corupti si vechi in sistem, cei care au fost acuzati deja, trebuie sa dispara!

 6. Completul lui Ionescu,pe vremea cand era laTribunal ,era cunoscut cu apelativul completul libertatii. Oare de ce? Stiti de ce nu se mai numeste asa? Pentru ca a avansat la Curtea de Apel…

 7. Cica nici tatasu nu erea mai breaz. Si ala era judecator si il stia toata lumea de spagar de ultima speta. Sa pare ca aschia nu sare departe de trunchi.

 8. Tot el a decis cercetarea in stare de libertate a lotului autobuzul-traficantii de droguri de la Lugoj. Cica nu prezentau pericol social… La fel a facut si cu dosarul lotul primarilor din Caras-Severin.

 9. Domnu judecator, daca fiica dumneavoastra ar cumpara droguri de la nemernicii pe care ii eliberati atat de usor, ar prezenta pericol social sau ati continua sa le dati drumul?

  • vreau sa-i raspund la comentariul dat de o mama referitor la atitudinea d-lui Ionescu, va rog frumos sa nu implicam copii in astfel de cazuri, intrucat ei nu sunt responsabili de atitudinea parintilor, iar in ceea ce priveste ingrijorarea d-lui Ionescu in legatura cu fiica sa, va asigur din surse sigure ca acesta nu are nici o responsabilitatea in ceea ce o priveste manifestand un comportament total dezinteresat fata de aceasta.
   actiunile sale ii apartin
   va multumesc

 10. Domnu Ionescu, cum se face ca in declaratia de aver aveti doar un teren in Giarmata Vii, locuiti in chirie sau la cort, sau poate intr-o vila pe care nu aveti cum sa o justificati?

 11. Toata lumea il vorbeste de rau pe flavius ionescu dar nu e asa cum credeti pana nu ajungeti in situatia sa aveti nevoie de cineva ca el pt ca sunt multi alti judecatori care acuza persoane fara niste motive intemeiate doar pe niste vorbe fara sa tine cont de probele care sunt la dosar citesc doar ce li se pare lor important nu tin cont de viata lor si atunci chiar e nevoie de un om ca flavius ionescu sa faca ceva chiar daca el este criticat stiti vorba aceea cine se crede fara pacat sa arunce primu cu piatra

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.