„Leii din Banat” licitează pentru găzduirea Final Four-ului Cupei României. Vezi care...

„Leii din Banat” licitează pentru găzduirea Final Four-ului Cupei României. Vezi care e suma de pornire

0
DISTRIBUIȚI

Săptămâna viitoare se va stabili oraşul în care se va organiza Final Four-ul Cupei României. Organizatoarea se va stabili în urma BCT-ROVINARI03_resizeunei licitaţii între echipele calificate, BC Timişoara, Gaz Metan Mediaş, U Mobitelco Cluj şi CSU Ploieşti. Ca şi sezonul trecut, „leii” din Banat îşi doresc să câştige Cupa României, trofeu pe care BCM Elba şi Dragan Petricevic l-au adus la Timişoara în primăvara lui 2010. Anul acesta, ultima fază a Cupei României se va juca în perioada 6-7 aprilie. Desigur, organizarea Final Four-ului la Timişoara, ce presupune semifinala şi finala jucate în două zile consecutive, ar aduce un avantaj important pentru BC Timişoara. Regulamentul Federaţiei Române de Baschet atribuie turneu final în urma unei licitaţii care începe de la suma de 10.000 de lei, iar fiecare pas de licitare peste suma de pornire este de 500 de lei.


Oficialii timişoreni vor licita pentru a aduce turneul în oraşul de pe Bega, însă dacă licitaţia ajunge la sume imense, clubul alb-violet se va opri. „Vom licita, însă nu ne permitem să aruncăm cu milioane”, a precizat managerul general Leontin de Maio.

Oficialii campioanei en-titre CSU Ploieşti s-au arătat rezervaţi în ceea ce priveşte organizarea Final Four-ului. Echipa evoluează încă la Brazi şi nu va putea cota pe noua sală din Ploieşti pentru luna aprilie, deoarece construcţia nu va fi gata. În aceste condiţii, cum probabil licitaţia va ajung la sume mari, preşedintele Ionuţ Georgescu a lăsat să se înţeleagă că ploieştenii nu se vor implica în licitarea de lunea viitoare. „Cred că avem cele ai mici şanse să organizăm turneul final. Dacă era gata Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti, alta era situaţia, dar aşa, e mai complicat să organizăm la Brazi turneul final”, a declarat Georgescu pentru ziarul-prahovean.ro. Astfel, rămân în cursă BC Timişoara, U Mobitelco Cluj şi Gaz Metan Mediaş, echipă ce are o sală destul de mică, cu doar 250 de locuri. Timişorenii vor juca împotriva medieşenilor în semifinală, iar în ploieştenii se vor lupta cu cei de la Cluj. Anul trecut, turneul final s-a organizat la Bucureşti, la Arena de Baschet, sala celor de la CSM Bucureşti. Echipa gazdă a fost învinsă de BCM U Piteşti în semifinală, iar piteştenii au câştigat trofeul în dauna BC Timişoara. Din echipa ce a câştigat trofeul acum trei ani, „leii” din Banat îl mai au doar pe Daniel Tudosă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.