“Leii din Banat” vor să muşte din liderul CSM Oradea

“Leii din Banat” vor să muşte din liderul CSM Oradea

0
DISTRIBUIȚI

Vineri, BC Timişoara înfruntă pe teren propriu liderul Ligii naţional de baschet masculin, CSM Oradea. Alb-violeţii au nevoie de o BCT-ROVINARI03_resizevictorie, iar faptul că timişorenii au fost singurii ce au învins Oradea până acum le dă speranţe că pot aduce o nouă victorie în faţa propriului public. BC Timişoara nu are un început foarte bun de retur. Deşi s-a calificat în semifinalele Cupei României şi învins rivala din Ploieşti, elevii lui Srdjan Jovanovic au avut ulterior rezultate mai proaste. Din primele patru etape din retur, BC Timişoara a câştigat doar cu Energia Rovinari. Etapa trecută, bănăţenii au pierdut la Cluj în prelungiri, înfrângerea ce i-a dus până pe locul 5 în clasament. De cealaltă parte, Oradea stă liniştită pe primul loc, cu 37 de puncte, la patru lungimi de undă faţă de primele urmăritoare. „Trebuie să demonstrăm că putem juca bine contra oricărui adversar, în deplasare şi acasă. Oradea vine mai relaxată decât noi, cu siguranţă ei nu mai pot pierde poziţia de lider la finele sezonului regulat.


Pentru noi situaţia e altă, fiecare joc e extrem de important. Nu puţine echipe din Europa au în acest moment al sezonului o singură înfrângere”, a declarat antrenorul Srdjan Jovanovic despre meciul de vineri. Conducătorul de joc Zlatko Jovanovic spune că echipa sa are calităţi prin care poate înfrânge Oradea. „Cu siguranţă va fi un meci dificil, Oradea a jucat foarte bine sezonul acesta, au o singură înfrângere. Dar nu ne temem de ei, noi jucăm acasă, ne-am antrenat bine şi putem câştiga. Desigur, acum fiecare meci e ca o finală, mai sunt zece meciuri până la play-off. Nu avem o motivaţie în plus însă, e un joc normal”, a declarat Zlatko Jovanovic.

În tur, meciul de la Oradea s-a terminat 88-85 pentru echipa la care atunci era principal Predrag Badnjarevic. Ambele echipe au condus într-un meci destul de nebun, dar până la urmă, precizia aruncărilor de la BC Timişoara a adus victoria pentru alb-violeţi. „Meciul din tur a fost un meci nebun, noi am condus la 20 de puncte, apoi ei, şi tot aşa. Oradea are un joc mai aparte, joacă cu un singur om mare sub panou, Topchov sau Ţîbârnă, un jucător foarte talentat, iar jucătorul de poziţia 4, Pesic, joacă la exterior. Oradea are jucători buni pe toate posturile”, a adăugat antrenorul, pe atunci secund la BC Timişoara. Din păcate, după accidentarea lui Andrei Căpuşan, şi Daniel Tudosă, cu o evoluţie în creştere, are mari şanse să rateze meciul de vineri. Jucătorul revenit iarna aceasta la Timişoara are probleme la inghinali, iar astfel, Bogdan Popescu rămâne singurul român din rotaţia echipei, pe lângă cei trei jucători de la echipa sub 23 de ani. Meciul se va juca vineri, de la 17.45, în Sala „Constantin Jude” şi va fi şi televizat pe Digisport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.