Noi măsuri anti-migrație a românilor și bulgarilor în Marea Britanie: limitarea accesului...

Noi măsuri anti-migrație a românilor și bulgarilor în Marea Britanie: limitarea accesului la îngrijiri de sănătate

0
DISTRIBUIȚI

Imigranţi din România şi Bulgaria care călătoresc în Marea Britanie fără să aibă un loc de muncă trebuie să deţină o asigurare 1280px-Downing.street.gates.london.arpmedicală privată, pentru a evita ca Serviciul Naţional de Sănătate să devină un „serviciu de sănătate internaţional”, apreciază ministrul britanic pentru Migrare Mark Harper, potrivit Mediafax. Publicaţia Daily Mail, citată de Mediafax, scrie că o limitare a accesului la îngrijiri de sănătate gratuite este considerată o măsură-cheie în vederea prevenirii unui val de imigranţi din cele două ţări membre UE după anularea restricţiilor, la sfârşitul acestui an. Harper a sugerat că cererea unei asigurări medicale s-ar putea aplica tuturor studenţilor şi celor care declară că desfăşoară activităţi independente, ceea ce presupune că vin să caute un loc de muncă.

Mark Harper, preşedintele unei Comisii guvernamentale care examinează posibile măsuri de descurajare a imigranţilor, consideraţi o „povară”, a subliniat asupra necesităţii unui „sistem al imigraţiei care să funcţioneze în interesul naţional”.


„Cetăţenii europeni nu au un acces nerestricţionat la Marea Britanie, ei trebuie să îşi exercite drepturile din tratatul (UE). Acest lucru înseamnă că trebuie să muncească, să studieze sau să desfăşoare activităţi independente. Avem deja reguli dure privind accesul la ajutoare sociale, (dar) trebuie să vedem dacă putem face ceva să le consolidăm”, a declarat ministrul britanic pentru Migrare. Între alte măsuri luate în discuţie, ziarul citează solicitarea ca imigranţii care nu găsesc un loc de muncă în trei luni să părăsească ţara, măsură valabilă şi pentru cei care nu dovedesc că dispun de fonduri suficiente pentru a se întreţine pentru o perioadă de cel puţin şase luni. Potrivit Daily Mail, un val semnificativ de imigranţi din cele două foste ţări comuniste va afecta „ţinta” stabilită de către conservatori, aflaţi la putere alături de liberal-democraţi, de a reduce numărul imigranţilor sub 100.000 până în 2015.

Foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.