Nou născut cu mâna ruptă la Spitalul Judeţean Reşiţa

Nou născut cu mâna ruptă la Spitalul Judeţean Reşiţa

0
DISTRIBUIȚI

Părinţii unui bebeluş născut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au sesizat Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor mana bebelusCaraş-Severin, după ce, la două ore după naştere, aceştia au fost anunţaţi că micuţul are o mână ruptă, deşi iniţial li se spusese că este sănătos. Tatăl bebeluşului, Lucian Onuţan, a declarat, conform Mediafax, că în 26 ianuarie, în jurul orei 6.00, soţia sa a născut un copil sănătos, iar după două ore femeia l-a sunat şi i-a spus că doctorul de gardă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a constatat că nou-născutul are o mână ruptă.Bărbatul a precizat că soţia lui, care este la a patra naştere, a născut normal.

El a mai spus că a vorbit cu moaşele care au asistat la naştere, iar una dintre ele i-a spus că bebeluşul s-a născut sănătos. „Am luat legătura cu moaşele care au asitat la naştere, dar nu prea am avut cu cine sta de vorbă. Am vorbit cu una dintre moaşe care mi-a spus că după naştere bebeluşul era sănătos, apoi am încercat să discut din nou cu ea, dar a refuzat”, a povestit bărbatul. Tatăl bebeluşului a afirmat că a depus plângeri la Direcţia de Sănătate Publică şi la Colegiul Medicilor Caraş-Severin. „Am depus o plângere, pentru că sunt neliniştit. (…) Vreau doar să fie copilul bine, nu dau vina pe nimeni”, a spus bărbatul.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Caraş-Severin, Dragoş Luca, a declarat, astăzi, că în 26 ianuarie o femeie a născut un copil la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, iar la aproximativ două ore de la naştere, medicii au anunţat familia că micuţul are fractură la mâna dreaptă.

„În 26 ianuarie, la ora 6 dimineaţa s-a născut un copil la Maternitatea Spitalului Judeţean Reşiţa.


La ora 8.00-8.30 medicii au anunţat familia că acest copil are o fractură la mâna dreaptă. S-a luat legătura cu un ortoped, însă familia a refuzat să transporte copilul la Timişoara, aşa cum le-au recomandat medicii. În continuare, familia refuză transportul la Timişoara, atât verbal, cât şi scris şi cer ca acest copil să fie tratat la Reşiţa. Ieri (luni – n.r.) au depus o sesizare atât la Direcţia de Sănătate Publică din judeţul Caraş-Severin, cât şi la Colegiul Medicilor din judeţ”, a declarat Dragoş Luca.

El a spus că DSP a declanşat o anchetă în acest caz.

„Asemenea incidente se pot întâmpla la naştere. Este o anchetă în curs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, a spus Luca.

Potrivit acestuia, familia a fost anunţată despre problemă, deci nu i s-a ascuns situaţia, dar părinţii au refuzat ca bebeluşul să fie dus la Timişoara chiar şi după ce micuţul a fost revăzut de medicul ortoped.

Pe de altă parte, reprezentanţii Colegiului Medicilor din judeţul Caraş-Severin au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că o sesizare privind acest caz a fost depusă la instituţie, însă va fi analizată abia luna viitoare.

„S-a depus sesizarea, însă o vom analiza într-o şedinţă ce va avea loc în luna februarie”, a declarat Laura Cârdu, reprezentant al Colegiului Medicilor Caraş-Severin.

DSP şi Colegiul Medicilor din Caraş-Severin anchetează acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.