Până înființează institutul multicultural al Timișoarei, Robu taie finanțarea municipalității pentru Gărâna...

Până înființează institutul multicultural al Timișoarei, Robu taie finanțarea municipalității pentru Gărâna Jazz Festival

10
DISTRIBUIȚI

“Nu o să alocăm bani pentru vreun festival în afara Timișoarei, nici la Gărâna, nici în altă parte. Vom aloca bani pentru organizarea unui robu degete 1mare festival de jazz în 2013 în Timișoara. Iubitorii jazz-ului nu au motive să își facă probleme, vor avea aici mai la îndemână decât Gărâna un festival de jazz care va fi de alt calibru. Trebuie să înțelegem că banii sunt puțini, nevoile sunt uriașe și ceea ce facem trebuie să facem pentru Timișoara”, a anunţat, astăzi, primarul Nicolae Robu.


Anul trecut, la scurt timp după ce a ajuns în fruntea primăriei, Robu anunţat că nu va da 100.000 de lei pentru Festivalul de  la Gărâna, sumă votată în CLT. Până la urmă, după serii lungi  de declaraţii şi contre cu organizatorii  Robu a sfârşit prin a plăti banii .

Edilul şef a făcu astăzi şi un apel public la conducătorii instituţiilor de cultură din Timişoara pentru a organiza cât mai multe evenimente în urbea de pe Bega şi nu în alte localităţi din judeţ. Nici vestea că ICR şi-a făcut sediu la Arad nu i-a picat bine edilului şef, care a comentat că „decizia este luată de conducerea ICR şi este argumentată de faptul că regiunea pe care o are în jurisdicţie este mai largă, dar în orice variantă de argumentare cred că Timişoara ar fi fost mai potrivită pentru această filială”. Ca să arate că nu e omul supărărilor inutile, Robu  a anunţat că îşi face institut multicultural la Timişoara. Când, unde şi cu ce scop au fost detalii pe care edilul şef nu le-a oferit,  răspunzând presei că „vă spun mai încolo, ştiţi că îmi sunteţi dragi şi cum am câte o idee, cum vă anunţ”.

10 COMENTARII

  1. …in curind o sa dam bani si pentru concursurile de dans din Baicoi sau pe festivalul :Fetele de la Capilna:…?…daca nu e in Timisoara de ce sa plateasca timisorenii?…ce aveti ,nu pricepeti sau sinteti batuti in cap?…

  2. domnu’ inamic pulic, daca matalutza esti mai ingust, nu inseamna ca toti suntem de acord cu ineptiile tale. garana jazz este singurul festival de jazz din romania, care are notorietate si in vestul europei si care pune romania pe harta jazz mondiala, pe langa faptul ca strange multi oameni intr-un loc minunat in natura, in banatul montan. de ce sa stricam ceva ce poate sa creasca si mai mult, si sa aduca bani si timisoarei. cu ce crezi tu ca au ajuns majoritatea artistilor si trupelor in resita? cu trenul sau cu avionul? daca raspunzi ca avionul, atunci pe care aeroport? sunt cateva lucrurile care se leaga si daca te ajuta putin mintea, ai sa vezi ca sunt cateva aspecte care avantajeaza orasul timisoara, si ii fac o reclama buna. nu trebuie oprite investitiile astea, dimpotriva, se pot face si alte festivaluri in oras, daca asta vrea primarul.

  3. tipic romanesc…cand apuca puterea distruge tot ce functioneaza si merge bine…dl.Robu este prost informat daca are impresia ca va putea face un festival de o asemenea avergura in orasul Timisoara.festivalul de la Garana s-a nascut dintr-o pasiune pt jazz si s-a dezvoltat atat de mult datorita pasiunii enorma a oamenilor implicati in organizare acestui festival.oameni care au crezut in el,cred si vor crede pana in ultima clipa.in aceasta lume a pasiunii nu e loc pt. oportunisitii de la plrimarie.in politica nu exista pasiuni iar fara pasiune nu exista nici maretie.
    dl.Robu,doriti ca Timisoara sa devina capitala Europeana?cred ca sunt lipsuri mult mai mari de care sava legati in orasul pe care-l administrati,decat organizarea unui festival de jazz…el exista deja la Garana…profitati de asta.

  4. ce e straniu e ca robu asta uita ca din 2006 exista un festival de jazz la timisoara, international, intrerupt cam pentru 2 ani din lipsa finantarilor, dar si al intereselui publicului timisorean. au venit nume grele ale jazzului mondial la fiecare editie, dar sala era pe jumatate goala. se stie ca in orasul timisoara interesul pentru jazz se reduce la o mina de oameni. daca era destept, folosea ca imagine festivalul de la garana, dar nu-l prea duce mintea…

  5. It will Be a Shame to not have this festival located on the carpatian’s hills// far away from massiv heat in the lowlands out on Paprika plains…//this îs the real thrill of an Open air festival…if you Got no regards for that, it probably means that You don’t understand anything about cultural manifestations…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.