Parlamentarii de Timiş au primit de la primărie lista cu sarcini de...

Parlamentarii de Timiş au primit de la primărie lista cu sarcini de rezolvat. Vezi cine a lipsit de la întâlnire

10
DISTRIBUIȚI

Socrul permierului Victor Ponta,senatorul Ilie Sârbu, ministrul pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de afaceri Maria Grapini şi parlamentari intrunire04deputatul PD-L Alin Popoviciu au fost marii absenţi de la reuniunea cu parlamentarii de Timiş convocată de edilul şef  Nicolae Robu şi la care a participat şi preşedintele consiliului judeţean, Titu Bojin.  Senatorii USL Petru Ehegartner, Ben-Oni Ardelean, Matei Suciu şi PP-DD-istul Ioan Iovescu şi deputaţii USL Horia Cristian, Sorin Grindeanu, Sorin Stragea, Cătălin Tiuch, Petru Andea, Dorel Covaci, Gheorghe Ciobanu, PD-L-istul Cornel Sămărtinean, UDMR-istul  Zsolt Molnar, UBBR-istul  Nicolae Mircovici şi USR-istul Slavomir Gvozdenomici au venit să îşi dea cuvântul că vor lupta pentru propăşirea judeţului şi pentru ca lista cu realizări să fie cât mai plină. Discuţiile au gravitat în jurul a 15 proiecte,  pe care primarul Nicolae Robu s-a codit să le prioritizeze, explicând că situaţia depinde de bugetul naţional şi de valoarea proiectelor.

Lista completă arată astfel: centura rutieră a Timişoarei, construcţia Corpului B la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, reabilitarea Gării de Nord, finalizarea constructiei spitalului de pe Calea Torontalului, km 5-Institutul Regional de Oncologie Timişoara, realizarea unui campus şcolar pe strada Oituz pentru Liceul Lenau, construcţia bazinului de înot olimpic de pe bd.


Iosif Bulbuca, realizarea unui nou racord mai rapid la autostrada Arad-Timişoara, finanţare pentru Regionala CFR pentru pasajele Circumvalaţiunii/Jiul şi Popa Şapcă pentru a se realiza lucrarile CF în corelare cu cele rutiere finantate de la bugetul local, un program naţional de finanţare pentru reabilitarea clădirilor istorice, indiferent de proprietar, construcţia unui nou penitenciar în afara oraşului pentru a-l muta pe cel existent, construcţia sălii polivalente cu 14.000 de locuri (pentru găzduirea Campionatului European de Baschet Feminin în 2015), reabilitarea Sinagogii Cetate, o nouă legislaţie pentru
combaterea cerşetoriei şi vagabondajului, program naţional de finanţare pentru reabilitarea clădirilor publice, descentralizare autentică prin transferul proprietăţilor din teritoriu ale ministerelor la administraţiile publice locale şi desfiinţarea structurilor centralizate de gestiune  a lor. Şi, pentru a se asigura că treaba se face ca la carte, s-a decis ca în prima vineri din fiecare lună, la consiliul judeţean să aibă loc o reuniune între parlamenntari şi conducerea locală şi judeţeană.

10 COMENTARII

 1. Domnilor Parlamentari, la urmatoarea sedinta propun ca punct pe ordinea de zi gasirea unei solutii privind putoarea emanata de CONTINENTAL.

 2. Foarte frumoase obiectivele pe care trebuie sa le aiba in vedere parlamentarii timiseni. Ce nu inteleg este includerea Sinagogii din Cetate pe aceasta lista. Este cumva un obiectiv de utilitate publica?

 3. Domnule edil sef USL,Nicolae Robu,cuvantul pdl-istului samartinean cornel mircea nu face 2 bani!Contactati DNA Timis,ptr.o mai buna informare asupra persoanei samartinean cornel mircea,asupra dosarelor penale,care cuprind acte de spionaj,falsuri,hotii asupra angajatiilor aeroportului Timisoara din perioada 10.01.2010-18.06.2012.Asteptam finalizarea anchetei DNA Timis in cazul samartinean cornel mircea!

 4. Consultanţă portocalie plătită regeşte de aeroportul Timişoara, deşi erau angajaţi care se ocupau de securitate
  16/09/2012 Ştiri | Dragoş Boţa
  Pedelistul Cornel Sămărtinean nu a irosit nici o ocazie, cât a fost director al aeroportului “Traian Vuia” din Timişoara, să bage bani în conturile firmelor portocalii, orice pretext fiind exploatat la maxim. Pe lângă contractele ilegale pentru închirierea spaţiilor comerciale către firma verişorului deputatului Alin Popoviciu sau achiziţionarea la fel de neleagă a sistemelor de supraveghere a angajaţilor, bani s-au sifonat şi prin metoda…consilierilor. Conform raportului Curţii de Conturi, aeroportul a încheiat un contract cu SC Pre Quality SRl, reprezentată de Mircea Preunca, fost ofiţer SRI şi fratele pedelistului Daniel Preunca, acesta fiind şi şi cel care a furnizat şi echipamentele de spionare a angajaţilor. În calitate de consilier, Mircea Preunca “se obligă să execute servicii de consultanţă în domeniul activităţii aeroportuare”, mai precis de problemele de securitate. Auditorii Curţii de Conturi au constatat că rapoartele de activitate lunare nu erau înregistrate nici la emitent, nici la beneficiar. “În rapoartele de activitate lunară sunt menţionate activităţi curente, obişnuite (de altfel, sunt prevăzute şi în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al societăţii pentru care erau persoane angajate pentru aceste activităţi) şi nu activităţi speciale pentru care era necesară atragerea în activitatea de analiză a unor consilieri sau consultanţi pentru luarea unor decizii complexe de către directorul general”, se arată în raport. Suma cheltuită ilegal în această operaţiune a fost stabilită de cei de la Curtea de Conturi la 130.466 lei.

 5. Marţi, 08 ianuarie 2013, 21:59
  Eur: 4.4106▼ | Usd: 3.3608▼

  Marea famiglie portocalie
  Cum ajung banii unui aeroport în buzunarul familiei pedelistului Constantin Ostaficiuc
  Acasă » Actualitate

  Foto tion.ro
  Directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia , pedelistul Cornel Sămărtinean nu a uitat să-și exprime recunoștința față de protectorul său Constantin Ostaficiuc, președintele PD-L Timiș, scrie pressalert.ro. Sămărtinean a fost numit în fruntea celui mai mare a aeroport din vestul României de Ostaficiuc chiar dacă înainte a condus o firmă care se ocupa de producerea de lenjerie intimă. Firma Ornella Design SRL, în care asociaţi sunt soţia, fiica şi ginerele liderului PD-L Timiş Constantin Ostaficiuc, a primit o „injecţie” de bani publici de la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”.

  Devenită celebră după ce a primit în secret parcela de aur în Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara de la subordonaţii lui Ostaficiuc, care s-a şi ales cu o decizie de incompatibilitate din partea ANI, firma familiei liderului PD-L a beneficiat şi de un proiect european pentru dezvoltare. Cum este criză şi utilajele noi trebuie amortizate, Ornella Design avea nevoie de front de lucru. Şi a primit. De la aeroportul condus de Sămărtinean care are o legătură extrem de strânsă cu fiica preşedintelui PD-L Timiş, Diana Ornella Andreescu. Aceasta este asociată în firma Sport Games, printre alţii, cu SC Perla Dunării SRL, unde acţionar unic este Cornel Sămărtinean, dar şi cu deputatul PD-L, Alin Popoviciu, un alt apropiat al lui Ostaficiuc, potrivit sursei citate.

  De când Sămărtinean este directorul aeroportului „Traian Vuia” au fost semnate şase contracte cu Ornella Design. Firma familiei Ostaficiuc a primit diverse comenzi pentru inscripţionări în incinta aeroportului. Cel mai important contract a fost cel de reîmprospătare a marcajelor din aerogara aeroportului în valoare de 50.000 lei. prin această operaţiune, numele aeroportului a fost scris pe faţadă cu litere noi şi s-au schimbat inclusiv autocolantele cu semnele de pe ușile toaletelor. În total au plecat din conturile aeroportului din Timişoara către firma familiei pedelistului Ostaficiuc peste 105.000 lei.

  Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Cornel Sămărtinean a declarat că „într-adevăr sunt asociat cu fiica domnului Ostaficiuc în Sport Games, dar eu am acolo doar 2%. Ornella Design are o bogată experienţă în domeniul tipăriturilor. Nu există nici un grad de rudenie şi nici consiliul judeţen ca instituţie nu are nici o implicare la aeroport. Toate contractele au avut valori sub limita care să impună licitaţii”. În mandatul lui Cornel Sămărtinean s-au făcut şi alte achiziţii cu cântec, PRESSALERT.ro dezvăluind faptul că aeroportul „Traian Vuia” a alocat în buget sute de mii de lei pentru prinderea maidanezilor şi alungarea păsărilor din incintă.

 6. Cel mai recent raport al Curții de Conturi a consemnat ilegalități și artificii financiare prin contracte false, abuzuri asupra angajaților, toate petrecute în perioada 10 ianuarie 2010 – 18 iunie 2012. Adică exact perioada în care PDL a numit la conducerea Aeroportului Internațional Timișoara un fost manager de firmă de ciorapi, Cornel Sămărtinean. Curtea de Conturi nu a reușit să adune încă toate prejudiciile financiare cauzate de managementul defectuos al lui Sămărtinean și al apropiaților, însă prejudiciul este estimat la peste 3 milioane de euro. în această poveste cu iz penal apare și numele deputatului PDL de Timis, Alin Popoviciu, „abonat” la diverse contracte prin care Regionala CFR sau aeroportul au fost păgubite. Instituția a confirmat, în urma controlului, toate ilegalitățile grupării Sămărtinean – Popoviciu. în perioada în care aeroportul era condus de pedelistul Cornel Sămărtinean, asociat în afaceri cu deputatul Alin Popoviciu și cu fiica lui Constantin Ostaficiuc, președinte al PDL Timiș, cele mai bune spații comerciale au ajuns la firma verișorului lui Popoviciu la prețuri mult mai mici decât chiriile plătite anterior. Operațiunea de acaparare a spațiilor a fost mascată prin două pseudo-licitații la care au participat aceleași trei firme cu legături între ele, iar una dintre licitații nici măcar nu a fost anunțată oficial. Ulterior, s-a falsificat de către conducerea aeroportului, în frunte cu Sămărtinean, contractul de închiriere pentru a se prelungi perioada de închiriere a spațiilor.
  Controlul Curții de Conturi a mai scos la iveală și alte ilegalități legate de licitațiile trucate: la numărul de înregistrare consemnat în procesul verbal de deschidere ca fiind a ofertei Trinvest Bakery SRL, firma verișorului lui Popoviciu, în registrul de intrare -ieșire este inregistrat alt document „SC ofertă – licitație – spălătorie auto”, iar la cea de-a doua licitație numerele de înregistrate ale ofertelor au fost date în fals in procesul verbal de licitație – nu au putut fi prezentate ofertele celorlalte două firme care apar în procesul-verbal al licitației. Nici măcar documentația depusă de firma vărului lui Popoviciu nu a fost completă. Pe lângă necompletarea datelor cu privire la cifra de afaceri din ultimii trei ani, firma lui Cristian Iga nu a depus nici proiectul de amenajare a spațiului, confirmându-se astfel că amenajarea spațiului tot din banii aeroportului a fost premeditată. Suprafața inchiriată pentru unul dintre spații a fost subdimensionată la 80 mp față de 160 mp. De asemenea, controlul a confirmat falsificarea contractului prin prelungirea duratei de închiriere. Auditorii au constatat că prețul de pornire al licitațiilor a plecat de la unul subevaluat – 30 de euro/mp, deși prețul minim de la care trebuia să se înceapă era de 50 euro, conform unei hotărâri AGA din 2005.

 7. Fostei conduceri nu i-a păsat însă de această asigurare obligatorie, fiind mult mai preocupată cu atribuirea de diverse contracte unor firme de casă ale politicienilor locali din PDL. „Asigurarea de răspundere aeroportuară nu mai există de cel puțin un an la aeroport. Am sesizat acest lucru, imediat ce am preluat din nou funcția de director. Problema e că o astfel de asigurare nu se poate încheia într-o zi sau două, precum la masini sau case. Procedura e mai complicată și trebuie să fie transparentă și făcută conform legii. Varianta cea mai avantajoasă este asigurarea printr-o firmă de brokeraj. Deja am comandat unor firme de brokeraj în asigurări să întocmească fișa de achiziție cât mai aproape de realitatea pieței asigurărilor. E o procedură de achiziție publică. Acum e în stadiul de verificare la ANRMAP (Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice), urmând ulterior să fie postată pe SEAP, portalul pentru licitații electronice. Polița de asigurare este în jurul a 4 milioane de euro, depinde de evaluare”, a declarat Daniel Idolu.

 8. EXCLUSIV Echipamentele pentru spionarea angajaţii aeroportului, achiziţionate în baza unui contract cu clauze pentru un şantier
  24/06/2012 Investigaţii | Dragoş Boţa
  Descoperirea camerelor video şi a microfoanelor instalate ilegal în birourile angajaţilor Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara de către administraţia condusă de pedelistul Cornel Sămărtinean este doar vârful ”iceberg”-ului ilegalităţilor. În memoriul de fundamentare al achiziţiei semnat de Călin Marinete, director de securitate şi protecţie civilă, şi avizat de directorul comercial şi cel economic, se susţine că activitatea specifică “presupune accesul personalul angajat, cât şi a diverşilor colaboratori, pe diverse domenii de activitate, în clădirile SN AIT-TV SA, unde funcţionează aparatură de comunicaţiem inclusiv cu exteriorul şi sunt stabilite locuri în care se manipulează documente clasificate” şi “se impune întreprinderea unor măsuri suplimentare privind controlul circulaţiei persoanelor neautorizate şi de alarmare a pătrunderilor ilegale”.

  După cererile de ofertă, câştigătoare a fost fost firma MT Systems SRL, administrată de fostul ofiţer SRI Mircea Preunca, fratele consilierului PD-L Daniel Preunca, cu care s-a semnat un contract în valoare de 40324,87 lei. Cu excepţia preverilor legate de obiectul contractului, preţ şi durată, restul prevederilor nu au nici un fel de legătură cu instalarea echipamentelor de supraveghere, ci cu lucrări de…construcţii. Printre altele se prevede că “toate fosilele, monedele, obiectele de valoare sau orice alte vestigii sau obiecte de interes arheologic descoperite pe amplasamentul lucrării sunt considerate, în relaţiile dintre părţi, ca fiind proprietatea absolută a achizitorului”. . De asemenea, în stufosul contract, se fac referiri la amenajarea şantierului şi la obligaţia executantului “de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul şantierului şi de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora”. Toate aceste prevederi şi multe altele care nu au nici o legătură cu echipamentele de surpaveghere apar în contractul semnat de toată conducerea de la acel moment a aeroportului “Traian Vuia”, neexistând, însă, nici un rând despre asigurarea datelor personale şi a drepturilor angajaţilor monitorizaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.