Premierul spune că nivelul coplăţii nu va depăşi 10 lei

Premierul spune că nivelul coplăţii nu va depăşi 10 lei

0
DISTRIBUIȚI

Plata care va fi percepută la momentul externării din spital se va ridica la maximum 10 lei, a declarat premierul Victor Ponta, citat de victor ponta 101Mediafax. „De la 1 martie, odată cu pachetul de bază, ne-am obligat să introducem, doar pentru internări – deci nu este vorba de consultări, medici de familie şi medicina de urgenţă -, la momentul externării din spital, o coplată într-o sumă modică.


Asta înseamnă, din ceea ce noi am discutat şi au discutat experţii Ministerului Sănătăţii, maxim 10 lei”, a spus Ponta. Pacientul va plăti din martie o sumă modică (coplata) pentru servicii asigurate în spitale, cu excepţia celor de urgenţă, conform scrisorii de intenţie convenită de Guvern cu FMI şi obţinută de Mediafax.

„În vederea rezolvării dezechilibrelor financiare din sectorul de sănătate, suntem hotărâriţi să aplicăm următoarele măsuri: În martie 2013, vom începe introducerea coplăţii, reprezentând o sumă fixă modestă în funcţie de serviciile furnizate, în sectorul spitalicesc, exceptând serviciile de urgenţă; vom continua să revizuim lista medicamentelor compensate şi vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare şi creşterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii”, se arată în document. Guvernul a amânat de mai multe ori introducerea coplăţii în sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.