Primarul Robu: “Multe din ideile vechii administrații îmi aparțin”

Primarul Robu: “Multe din ideile vechii administrații îmi aparțin”

1
DISTRIBUIȚI

Staţii de închiriat biciclete ca în marile oraşe  din lume şi intersecţii dotate cu camere de filmat – acestea sunt două dintre cele mai nicolae robu ceas cucîndrăzneţe proiecte ale administraţiei locale, pentru  care edilul şef a Nicolae Robu a semnat finanţarea ieri, la Bucureşti. Legat de sistemul de management al traficului, Robu a explicat că „în staţiile de autobuz şi troleibuz sau în imediata vecinătate vor fi şi staţii de biciclete care pot fi închiriate pe sistemul self service, preluate pentru folosinţă şi apoi lăsate la orice altă staţie din oraş.  Vom avea 23 de kilometri de piste de biciclete, 25 de staţii de închiriere şi 300 de biciclete. Avem în vedere direcţiile nord-sud, pentru că pe direcţia est-vest vom avea piste pe malul Begăi. Acestea vor fi asigurate în cadrul acelui proiect de amenajare a malurilor Begăi”.  Robu îi asigură pe timișoreni că vor închiria biciclete la prețuri convenabile.


Durata de implementare este de 12 luni, iar valoarea totală a proiectului este de 7.5 milioane de lei, potrivit edilului-șef.

Robu a explicat și modul în care va funcționa proiectul de trafic management şi supraveghere video. „El prevede modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 134 de intersecţii, apoi dotarea intersecţiilor şi a zonelor cu risc de infracţionalitate cu 230 de camere video şi crearea unui centru de coordonare unic  pentru managementul traficului şi supravegherea zonelor.  Evident, acest sistem va asigura controlul adaptiv al semafoarelor, pentru asigurarea undei verzi. Valoarea proiectului este de 43 milioane de lei, iar durata de implementare, de 12 luni”, a spus primarul.

Tot astăzi Robu a trecut în revistă și alte trei proiecte pentru oraș: reabilitarea liniei de tramvai pe strada Ştefan cel mare, reabilitarea străzii Văcărescu şi extinderea liniei de troleibuz la Dumbrăviţa. Edilul șef a uitat să menționeze totuși că realizările cu care se laudă, în cazul unor proiecte de dezvoltare ale orașului, au fost făcute sub administraţia fostului primar Gheorghe Ciuhandu. La finalul briefing-ului, edilul şef a lămurit că nu contează ale cui sunt ideile sau proiectele, ci cum ajută oraşul şi „să nu uităm că multe din ideile vechii administraţii îmi aparţin.”

1 COMENTARIU

  1. Omu’ asta nu se invata minte sa vorbeasca numai dupa ce planurile incep sa fie puse in aplicare… Tot timpul se lauda cu ce va face, ce se va intampla… Citatul din final este delicios 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.