Primarul unei localităţi din Franţa refuză înscrierea la şcoală a 13 copii...

Primarul unei localităţi din Franţa refuză înscrierea la şcoală a 13 copii romi

3
DISTRIBUIȚI

Primarul socialist al unei suburbii a Parisului a refuzat înscrierea la şcoală a 13 copii de etnie romă, dar, pe fondul criticilor rromi_2organizaţiilor de profil, a acceptat ca aceştia să participe la cursuri într-o anexă a şcolii, potrivit Mediafax.


Cei 13 copii romi fac cursuri în anexa unei şcoli din localitatea Ris-Orangis, situată la periferia de sud a Parisului, informează pagina online a ziarului Liberation, citată de Mediafax. Primarul socialist al localităţii, Stéphane Raffalli, a refuzat să aprobe înscrierea lor în vreo şcoală la începutul anului şcolar. După ce organizaţiile pentru drepturile omului au organizat proteste, primarul a acceptat înscrierea copiilor romi, dar aceştia participă la cursuri în anexa unei şcoli. O soluţie catalogată de asociaţile de profil drept „ruşinoasă şi scandaloasă”. Numeroşi etnici romi şi reprezentanţi ai sindicatelor profesorilor au organizat joi un miting în faţa Primăriei din localitate, denunţând constituirea unei „clase ghetou”.

3 COMENTARII

  1. omul incearca sa-si protejeze cetatenii de pasarile rapitoare , numai ca deci exista un numai…ar trebui sa se impuna si celor din africa de nord la fel de daunatori poate mai daunatori prin cultura lor , religia lor , modul lor de-a trai , gandi

  2. SS, cred ca cineva ar trebui sa se impuna in fata modului dv. daunator de a gandi. Nu e normal ca in secolul 21 sa existe astfel de atitudini rasiste, prejudecati fara temei in fata unor oameni care nu au facut nimic rau, dar sunt condamnati si privati de drepturi fundamentale din cauza etniei/locului de nastere. Fiecare om are dreptul la cultura si religia proprie, si la anumite privilegii esentiale precum educatia, atata timp cat nu interfereaza cu libertatea si siguranta altora. A spune ca cei din ‘Africa de nord’ sunt toti daunatori prin modul lor de a trai, doar pentru ca este diferit de al dv., este o generalizare, cred eu, inadmisibila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.