Raluca Haidu, cea mai bună sportivă a județului Hunedoara în 2012, a...

Raluca Haidu, cea mai bună sportivă a județului Hunedoara în 2012, a renunțat la gimnastică

0
DISTRIBUIȚI

Pentru Raluca Haidu, anul 2012 care a fost cel mai bun din carieră se dovedește a fi ultimul în sport. La 11 ani după ce a păşit pentru raluca haiduprima dată în sala de antrenament a „Şcolii Campioanelor” de la Deva, „Pitic” a hotărât că este timpul să pună punct unei activități care i-a adus şi satisfacţii, şi regrete. „Am decis ca începând cu acest an să nu mai fac gimnastică de performanţă. Nu mi-a fost uşor să renunţ la gimnastică. A fost o decizie greu de luat şi rămân cu regretul că nu am avut ocazia să particip la Jocurile Olimpice de la Londra”, a declarat Raluca Haidu.


„Mă voi axa mai mult pe învăţătură. Acum sunt în clasa a XII-a, iar la vară, după ce voi susţine examenul de Bacalaureat, voi opta să îmi continuui studiile la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport”, a mai spus Raluca.

Gimnasta Raluca Oana Haidu s-a născută în 20 noiembrie la Petroşani, dar are domiciliul în Petrila, iar în ultimii ani a fost componentă a lotului naţional de gimnastică artistică a României. Raluca a obţinut cea mai mare performanţă în anul 2012, când şi-a trecut în palmares titlul de campioană europeană cu echipa României, câştigat la Campionatele Europene desfăşurate la Bruxelles, Belgia, performanţă care a propulsat-o în fruntea celor mai buni sportivi ai judeţului Hunedoara în 2012. Ea este medaliată şi cu bronz la bârnă cu echipa la Campionatele Europene din 2010 de la Birmingham, Marea Britanie. În 2011, la Cupa Mondială de la Glasgow, „Pitic” a obţinut medalia de bronz la individual compus cu un total de 52.432 puncte. Raluca Haidu a avut o carieră promiţătoare şi ca junioară, fiind medaliată la diverse competiţii internaţionale, printre care Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2009, unde a câştigat medalia de bronz la sol şi cu echipa României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.