Rezultatele procurorilor timişeni, influenţate negativ de alegeri şi lipsa banilor pentru citaţii...

Rezultatele procurorilor timişeni, influenţate negativ de alegeri şi lipsa banilor pentru citaţii sau expertize

2
DISTRIBUIȚI

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au analizat, astăzi, rezultatele obţinute anul trecut. Conform bilanţului, în cursul lei in manaanului 2012, magistraţii timişeni au soluţionat un număr total de  17721  de cauze penale, faţă de anul 2011 când au soluţionat un număr total de 16449 cauze, înregistrându-se o  creştere cu   7,73 %. Numărul dosarelor finalizate prin întocmirea de rechizitoriului a scăzut de la 1492 la 1345, aceeaşi situţie înregistrându-se şi la numărul inculpaţilor trimişi în judecată –  1603  faţă de  1776 inculpaţi în anul anterior. A crescut, în schimb, numărul celor arestaţi în dosarele instrumentate de procurorii timişeni, 141 la 137. În cazul infracţiunilor de corupţie,  au fost soluţionate în anul 2012 un număr de 69  de cauze, fiind întocmite 11 rechizitorii prin care au fost trimişi în judecată  23  inculpaţi, din care 14 în stare de arest preventiv, faţă de anul 2011 când au fost soluţionate un număr total de 60 de cauze, cu 3 rechizitorii şi 3  inculpaţi trimişi în judecată, din care  nici un  inculpat în stare de arest preventiv.


Au fost soluţionate, anul trecut133  cauze de contrabandă, fiind întocmite 47 rechizitorii prin care au fost trimişi în judecată  57  inculpaţi, din care  12 în stare de arest preventiv, faţă de anul 2011 când au fost soluţionate un număr total de 97  cauze, cu 46 rechizitorii şi 56  inculpaţi trimişi în judecată, din care 3  inculpaţi  în stare de arest preventiv.

Printre motivele care au influenţat negativ soluţionarea dosarelor, conform analizei realizate de cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, s-au aflat şi cele trei cicluri electorale care „au împiedicat  implicarea totală a lucrătorilor de poliţie în soluţionarea cauzelor penale”. De asemenea, printre alte probleme care au îngreunat activitatea procurorilor s-a aflat „lipsa fondurilor necesare expedierii citaţiilor, efectuării expertizelor, chiar şi în situaţia în care acestea sunt obligatorii – de ex. expertize dispuse în dosarele de circulaţie în vederea stabilirii alcoolemiei, expertize psihiatrico-legale în cauzele cu minori, autopsii dispuse în vederea stabilirii cauzelor decesului în dosare având ca obiect morţi patologice sau violente”. 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.