„Scorpionii galbeni” au plecat să lupte în Afganistan GALERIE FOTO

„Scorpionii galbeni” au plecat să lupte în Afganistan GALERIE FOTO

9
DISTRIBUIȚI
<


p>Piața Victoriei din Timișoara s-a transformat în platou de paradă pentru cei peste 500 de militari ai Batalionului 2 Manevră batalionul scorpionii galbeni 13„Yellow Scorpions”, care au participat la ceremonia de plecare în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Nucleul a fost constituit din Batalionul 32 Infanterie „Mircea”, care-şi are cartierul general la Timişoara. La -5 grade Celsius, militarii au primit, în prezenţa ministrului Apărării, Mircea Duşa, ordinul de luptă – asigurarea securităţii în provincia Zabul pentru preluarea responsabilităţii în perioada următoare de către forţele afgane, anihilarea forţelor insurgente, influenţarea pozitivă a populaţiei sau misiuni umanitare.

Locotenent colonelul Cristian Daniel Dan, comandantul batalionului, a primit de la ministrul Apărării şi un ordin verbal – „să vă întoarceţi din misiune cu toţi oamenii”. Micea Duşa i-a asigurat în discursul său pe „bravii bărbaţi români care pleacă în cel mai periculos din lume, Afganistan, pentru a respecta angajamentele luate de România în cadrul NATO” că în următoarele zile se va rezolva problema diurnelor pe care militarii nu le-au primit. După ce au fost binecuvântaţi de preoţi, militarii au defilat în Piaţa Victoriei, urmând ca în zilele următoare să înceapă efectiv plecarea către Afganistan .

9 COMENTARII

  1. Se duc pentru bani,nu pentru glorie. Statul ii trimite „cu forta”,ca sa nu moara de foame,sa nu se degradeze din cauza lipsurilor de tot felul.Sigur,nu s-ar duce,daca statul le-ar oferii altceva.Ce sa faca cu un venit lunar de mizerie? Sa se apuce de furat? Sunt obligati sa plece,sa-si ia lumea-n cap! O sa ajungem si mai rau! O sa vedeti!

  2. pt lulu si public enemy: Cred ca voi sunteti niste semihandicapati daca ati ajuns sa credeti ca merge cineva acolo sa omoare oameni.Dar spuneti si voi ce ati face daca s-ar trage dupa voi?Ati iesi cu pieptul in fata?Retarzi imbacsiti de filme zu Rambo ce sunteti. Si… ar fi bine daca am primi 20000 de euro!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.