Stadionul CFR, mărul discordiei în sportul timișorean

Stadionul CFR, mărul discordiei în sportul timișorean

0
DISTRIBUIȚI

După ce RCM Timişoara a devenit campioană naţională la rugby, în luna octombrie a anului trecut, primarul Nicolae Robu a stadionul cfr02promis în mod public că le va da rugbyştilor o nouă casă, Stadionul CFR. Simplu în aparenţă, mai dificil de pus în practică însă, ceea ce a şi făcut ca în momentul de faţă nici RCM, nici clubul CFR să nu ştie ce se va întâmpla în următoarele luni. Stadionul CFR face parte dintr-o bază sportivă de șapte hectare, care este proprietatea Regionalei CFR. Terenul pe care este construită baza aparţine însă Primăriei Timişoara şi a fost dat în concesiune clubului CFR pe termen nelimitat în anul 1949, anul când muncitorii de la căile ferate au terminat construcţia arenei alb-vişinii. Pentru o colaborare cu cei de la rugby, oficialii clubului CFR sunt dispuşi să treacă baza în proprietatea Primăriei, în baza unui acord între Regională, club şi autorităţi, cu garanţia scrisă că nimeni nu va da clubul CFR afară din casa sa de peste 63 de ani. Vom face un proiect de contract de colaborare între Centrul Regional de Exploatare și Întereținere a Căilor Ferate din Timișoara, reprezentată de Mircea Benec, clubul sportiv reprezentat de mine și Primăria, reprezentată de domnul Robu. Noi am solicitat această înțelegere, ce va fi valabilă numai în cazul în care stadionul va trece în administrarea Primăriei. E vorba în primul rând ca noi să rămânem cu toate secțiile și echipele de juniori aici, cu titlu gratuit și pe perioadă nedeterminată, numele stadionului să rămână CFR și, dacă se poate, să fie păstrați cel puțin temporar cei trei angajați ai bazei”, a declarat președintele CFR-ului, Constantin Nedela.

Un alt motiv al tergiversării problemei stadionului este legat de comunicarea deficitară între cele trei părţi.


Practic, discuţiile s-au purtat mai mult prin presă. Clubul de rugby nu a discutat deloc cu cei de la CFR de când primarul a făcut anunţul din luna octombrie. Di acest motiv, preşedintele CFR-ului a precizat că va demara el discuţiile cu cei de la RCM.  „Nu e nimeni absurd. Nu avem ambiții, orgolii, nu e stadionul meu, nu-l duc acasă cu mine. E loc pentru toată lumea. Dar să vină cineva să ne scoată afară, nu mi se pare normal. Probabil voi merge personal să discut cu cei de la rugby, pentru a vedea cum putem ajunge la o înțelegere”, a mai spus Nedela.

Echipa de rugby este în acest moment încurcată şi dacă ar rămâne pe Stadionul Gheorghe Răşcanu din Ronaţ. Terenul respectiv este intabulat ca teren agricol, ceea ce nu le permite celor de la club sa facă investiţiile necesare pentru a construi o bază sportivă cu condiţii moderne. Clubul galben-albastru ar prefera mutarea la CFR şi pentru că ar fi mai aproape de centrul oraşului şi deci, stadionul ar fi mai accesibil publicului timişorean. Interesant este că în urmă cu doi ani, când RCM nu avea încă trofee cucerite după Revoluţie, clubul a încercat să se mute dincolo de calea ferată, pe un alt teren al Regionalei CFR. „În urmă cu vreo doi ani, ei ar fi vrut să obțină un teren aproape de stadionul Electromotor, peste calea ferată, unde sunt niște sere dezafectate. Știu atunci că l-a întrebat pe un coleg de-al meu, de la gară, cum ar putea intra în posesia acelei suprafețe, pentru a amenaja un teren de antrenament. Atunci i-am spus că nu are rost să meargă prin bălării, i-am propus să ia terenul 2 de la CFR și să amenajeze acolo o arenă. De două ori l-am așteptat aici să vină, să discutăm, dar n-a mai venit”, a adăugat preşedintele clubului CFR. În aceste condiţii, cei de la RCM vor începe campionatul în aprilie tot în Ronaţ. Timpul însă începe să îi preseze deoarece până la 1 mai trebuie să comunice celor de la Challenge Cup pe ce arenă vor evolua în competiţia ce va debuta în toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.