Titu Bojin anunţă o anchetă în cazul Casei Muhle: “Exproprierea era treaba...

Titu Bojin anunţă o anchetă în cazul Casei Muhle: “Exproprierea era treaba autorității locale”

1
DISTRIBUIȚI

După ce i s-a pus în cârcă de nenumărate ori exproprierea Casei Muhle, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a anunţat că va casa muhle 1lua măsuri în acest caz. „De la Direcţia de urbanism a CJT şi inspectoratul de stat în Construcţii se va desemna o comisie care va verifica modul în care s-a derulat mișcarea legală sau ilegală pentru casa Muhle, în așa fel încât să avem și noi convingerea că ce s-a întâmplat acolo e corect. O să avem, în două săptămâni, un raport al comisiei pe care îl vom întocmi prefectul și cu mine”, a declarat Bojin la conferinţa de presă de la CJT.


Cât despre varianta exproprierii, șeful CJT a comentat că „exproprierea la ce? La ora actuală, casa nu mai este. Noi putem discuta de dreptul de preemțiune pe care trebuia să și-l manifeste autoritatea locală. Nu putem discuta acum că expropriem. Cine mai face solicitarea acum? În mod normal, ar fi trebuit să o facă Primăria Timișoara. Casa e dusă, dar n-am vrut să stau pasiv în această problemă. Nu am avut nicio obligație. Exproprierea, vânzarea sau cumpărara este treaba autorității locale. Ea avea dreptul de preemțiune. Ea putea spune ‘cumpărăm sau nu cumpărăm’ sau puteau face demersul necesar pentru exproprierea casei respective și trecerea în patrimoniului statului”. La ultima şedinţă de consiliu local  respingea proiectul prin care edilul şef Nicolae Robu trebuia să fie madatat pentru a negocia cu proprietarii cumpărarea casei Muhle. La câteva zile după, Robu s-a întâlnit cu reprezenţanţii proprietarilor şi a declarat că nu se pune problema cumpărării casei din cauza preţului prea mare. Totuşi, primarul a primit promisiunea că imobilul va fi acoperit cu o prelată pentru a fi protejat de intemperii.

1 COMENTARIU

  1. Din cate stiu eu, autorizatia de constructie a fost emisa nu pentru demolarea cladirii, ci pentru reabilitarea ei, cu pastrarea aspectului initial !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.