Urși în piscine, vânători și mirese din zăpadă, la Straja GALERIE FOTO

Urși în piscine, vânători și mirese din zăpadă, la Straja GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Urşi în piscine, vânător cu puşcă, gloanţe şi cingatoare,  mireasă cu alai, o scenă dintr-un jaf, un bar subteran, toate făcute numai _DSC7017din zapada au fost construite de turişti în staţiunea montană Straja, unde în acest sfârşit de săptămână are loc Festivalul Oamenilor de Zăpadă. Şi ca să impresioneze juriul format din membrii ai Asociaţiei Pro Straja au încercat să-şi prezinte cât mai frumos creaţiile.

Familia Pricope din Vulcan a lucrat ore în şir pentru a construi o mireasă pe care au împodobit-o cu voal. Cele trei fetiţe ale familiei s-au jucat în zapadă, iar părinţii le-au ajutat la finisaje. Când s-a apropiat juriul toţi s-au prins într-o horă în jurul miresei. „Fiecare mireasă are alai. Noi suntem alaiul ei vesel”, a explicat Marian Pricope. Vânător de peste 25 de ani, Michi Puf, din judeţul Arad, a pus toată recuzita pe omul de zăpadă pentru a câştiga un premiu. L-a ajutat şi Nora, căţeaua credicioasă cu care merge la vânătoare de 14 ani, care a păzit omul de zăpadă. “Acest om de zapadă, ‘Vânătorul de fazani’, reprezintă 25 de ani din viaţa mea. 25 de ani am dormit mai puţin acasă cu nevasta, mai mult cu puşca, în pădure. Nu avem copii pentru că am fost plecat mai mult la vânătoare. Și vecinii ştiau ca am puşcă. Asa ca avem câine, avem pușcă, cartuşe puse la cingătoare şi un fazan împăiat”, a glumit bărbatul în faţa juriului. Adrian, un tanar de 25 de ani  din Vulcan, s-a gândit că un scenariu bine pus la punct îi va aduce premiul cel mare. A construit doi oameni de zăpadă, şi i-a pus unui dintre ei în mână un uscător de păr. “ Se numeşte jaf în Straja. În stânga este Jack Dinţosul care îl atacă pe John Limba Lungă să-i fure cartela de acces pe pârtie. Îl ameninţă că-l topeşte cu un uscător de păr. Cred că Jack Dinţosul a consumat şi băuturi alcoolice înainte pentru că am găsit o sticlă goală de bere”, a spus Alin.

Mai multi turişti cazati în două pensiuni s-au luat la întrecere. O echipă de fotbalişti juniori de la Poli Timişoara a construit trei urşi, pe Baloo, ”o statuie din zăpadă pentru ursul Baloo care e mascota staţiunii Straja şi o piscină în care se relaxează prietenii lui Baloo”. „Vreau şi eu o programare la piscină pentru ora 16”, a glumit un turist care s-a fotografiat cu urşii imenşi din zăpadă.


Turiştii din altă pensiune au săpat într-un morman de zăpadă inalt de peste cinci metri un bar-iglu în care au încăput în acelaşi timp patru bărbaţi. „Barul nostru se numeşte „Ţuică moca” şi toţi turiştii care îl fotografiază trebuie să plătescă. Plata e să dea peste cap un păhărel de ţuică”, a spus unul dintre turiştii care a lucrat la ridicarea iglului.

Peste 100 de forme de zăpadă de diferite dimensiuni au fost construite până acum la Festivalul Oamenilor de Zăpadă de la Straja. “E distractţe din nou la Straja. Multă zăpadă, oameni fericiţi, şi multe forme de zăpadă. Sunt 3.000 de turişti cazaţi aici şi toate cabanele sunt pline. În plus, în zonă au venit mulţi oameni numai pentru o zi sa vadă oamenii de zăpadă”, a spus unul dintre organizatorii Festivalului Oamenilor de Zăpadă, Emil Părău. Toţi concurenţii au fost premiaţi. Asociatia Pro Straja a pregătit cadouri în bani şi dulciuri în valoare de peste 7.200 de lei. Oamenii de zăpadă pot fi admiraţi toată săptămâna în staţiunea montană Straja.

Foto: Remus Suciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.