Viceprimarul Diaconu nu a mai venit la protestul din fața casei Muhle....

Viceprimarul Diaconu nu a mai venit la protestul din fața casei Muhle. Ce frică a avut reprezentantul administrației

9
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Dan Diaconu i-a ţepuit pe protestatarii care luptă pentru salvarea casei Muhle, care a fost construită în secolul XIX şi a aparţinut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc.  După ce a anunţat organizatorii că casa muhleva veni să ia şi el parte la acţiunea din această seară, Diaconu a lăsat mai bine de 100 de oameni să stea în stradă degeaba, în speranţa că îşi va face apariţia pentru a le oferi detalii despre cursul demersurilor întreprinse de autorităţile locale. Vă reamintim că  acoperişul casei a fost deja dat jos de către proprietarii din clanul țigănesc Cârpaci, ca urmare a faptului că primăria, în perioada administrației Ciuhandu,  a dat autorizație să se efectueze lucrări de reparaţii.  Sub sloganul „mi-e frig fără căciulă” oamenii  au protestat paşnic vreme de o oră pe trotuarul din faţa casei.


„Indiferenţa ucide, chiar şi case” şi „somnul aleşilor ne obligă la nesupunere civică” au fost mesajele scrise pe pancarte şi lipite demonstrativ pe gratiile care împrejmuiesc perimetrul clădirii. De frig oamenii s-au pus pe găsit soluţii care mai de care. Uni au propus ca autorităţile locale să cumpere clădirea, desigur sub preţul pieţei, în vreme ce alţii s-au pus pe strâns semnături pentru expropriere.

Contactat telefonic de PRESSALERT.ro viceprimarul Dan Diaconu a explicat că a absentat de la reuniunea de astăzi având bănuiala că protestul anunţat paşnic va degenera în altceva. Totuşi, acesta a dat asigări că a discutat cu reprezentanţii protestatarilor cu privire la situaţia casei.  Vicele respinge varianta unei negocieri pentru a cumpăra casa Muhle şi spune că de săptămâna viitoare va fi pe rol un proces civil pe tema casei . Cât despre expropriere, acesta este un demers pe care trebuie să îl întreprindă autorităţile judeţene, a susținut Diaconu.

9 COMENTARII

 1. Ceea ce v-am relatat telefonic era doar ca
  nu am dorit asocierea institutiei cu
  eventuale mesaje xenofobe care erau
  posibile dupa unele anunturi din aceasta
  dimineata nu de cat era de pasnic procesul
  sau nu. Initiatorii protestului au fost anuntati
  de faptul ca nu voi participa si m -am intalnit
  cu ei cu ora inainte de protest. Cu stima,
  Dan Diaconu ( cititor de pressalert :))

 2. Cum adica am stat in strada degeaba? Daca voiam o intalnire cu viceprimarul, ma duceam la Primarie. Cred ca scopul actiunii nu era intalnirea cu Diaconu. Nici nu stiam ca trebuia sa vina.
  Trist ca ati deturnat cu acest titlu stirea in sine…
  Trist si ca s-a ajuns pana la acest nivel cu starea casei… Sper din tot sufletul sa se poata face ceva. Am visat de mic la casa aia… 🙁

 3. Domnule vice primar daca dv ati fi avut calitatile cerute pentru un adevarat lider asa cum se cuvine unui viceprimar atunci ati fi putut preintampina o eventuala degenerare a situatiei. Faptul ca ati inteles sa fugiti inainte (desi initial ati promis ca veti participa) inseamna ca nu aveti capacitatea ceruta unui edil asa cum va pretindeti.
  Dv ati fost invitat pentru ca sa primiti din partea cetatenilor obiectiunilor lor si ati preferat sa va ascundeti sub birou.
  Mai exista o varianta aceea ca ati urmarit desfasurarea evenimentelor din casa vreunui tigan unde ati servit cafeluta (mica, neagra si fierbinte)
  Asa viceprimar , asa primar !!!!

 4. Tiganca Stanca Mirela concubina lui Ionel Sandner zis Ionelas este proprietara casei practic Ionelas a cumparat toate proprietatile pe numele acesteia cat si pe numele fiului lor „Nelson„ cu asta se ocupa acest clan de tigani nenorocesc oameni, firme, case !

  Visinel este tatal lui Stanca Mirela socurul lui Ionel Sandner zis Ionelas.

 5. Nici o sansa cu aceste clanuri mafiote,astia sunt aparati de generali de politie,notari,avocati,judecatori,procurori!!!Nici o speranta rumanilor!?!

 6. Nu Dan Diaconu trebuia sa fie prezent la protest ci secret-aru Cojocari. La Moscova si copiii stiu ca toate aceste manarii cu cladirile de patrimoniu din TM, au iesit din pixu’ lui Cojocari. Aduceti-l la protest! Cum? Nu vrea? Este ac si de cojocu’ lui…

 7. asa ie, domnu cireasa niagra(iesti da’l nost, nu?)
  are dreptatie ca noo nu nie putetz face ninica. ca si gura lu generale de poletzeie procorori giudecatori avocate si notare si dom Ciuhandu cu dom Cojocare or mancat si gura lor ceaua de la noi tziganii.asa ca sa merje tote protestatare acasa ca mirela si visinel pote face ce vria cu casa lor. ca daca mai vinitz icisha o sa chemama jendarii sa ne apere la drepturile nostre. ce daca nis tzigani, ca noi am adus din jermania bani multz multz nu am furat ca voi de la statu romania. pai domnu borza no luvat casa la leje 112 pe doi lei si o vindut dupe aia pa sute de mii de marce sau ioroi la tziganii nosti? sau dom ostaficiuc no facut la fiel, si multz mult altz. shatunci ciavetz cu noi? pai luvatziva di iei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.