Victoria cu Constanța i-a distanțat pe “urșii” de la Timba de codaşele...

Victoria cu Constanța i-a distanțat pe “urșii” de la Timba de codaşele clasamentului

0
DISTRIBUIȚI

Baschetbaliștii de la Timba au câştigat şi returul din această seară cu Constanţa la scorul de 80-65, după ce s-au impus şi în tur cu TIMBA CONSTANTA007_resizeacelaşi adversar. După această victorie, Timba ajunge la un bilanţ de cinci partide câştigate, faţă de următoarea clasată de pe locul 14, Harghita, cu doar trei victorii. Primul „5” al Timbei a fost format din Alex Johnson, Denham Brown, Jermont Horton, Jordan Glynn şi Petru Czmor. În prima parte a meciului, situaţia fost echilibrată între cei doi adversari. Primul sfert s-a terminat 23-24 în favoarea constănţenilor după un coş de trei puncte a fostului căpitan de la BC Timişoara, Nenad Markovic, ajuns acum la malul mării. Sfertul secund a continuat în aceeaşi notă, iar la pauză Timba conducea cu 42-40. Galben-negrii au tranşat meciul în sfertul al treilea, câştigat la scorul parţial de 24-13. Jucătorilor de la Timba le-au intrat foarte multe aruncări de trei puncte, unde au terminat cu un procentaj de 55%, iar constănţenii nu au avut deloc o zi la fel de norocoasă la precizia aruncărilor, astfel că în ultimul sfert, elevii lui Costel Cernat nu au mai putut schimba nimic.


Jordan Glynn a fost din nou cel mai bun de la Timba, cu un nou double-double de 18 puncte şi 10 recuperări, dar cele mai multe puncte au fost înscrise de Jermont Horton, 25.

Această victorie consolidează locul 13 pentru Timba şi le permite să spere în continuare la un parcurs mai uşor în play-outului ligii superioare. „A fost un meci foarte greu, în primul rând din punct de vedere emoţional, pentru că a fost o încărcătură mare, era un meci foarte important pe care trebuia să îl câştigăm. Am gestionat partida cum trebuie, am făcut şi greşeli. În ciuda faptului că adversarii noştri au marcat mult de 3 puncte, am reuşit să îi ţinem la 65 de puncte. Astăzi am avut o contribuţie mai bună și din partea băncii şi am putut odihni titularii”, a declarat Bogdan Murărescu, antrenorul timișorenilor. Jermont Horton a avut o prestaţie foarte bună la debutul său în Sala „Constantin Jude”. „Am aruncat astăzi bine, dar am jucat bine şi în apărare. Aveam nevoie de această victorie după cele două înfrângeri. E bine că am câştigat primul meci de acasă din acest an. Nu pot spune ca a fost cea mai bună evoluţie a mea azi, dar am făcut un meci bun” a declarat Horton, jucător venit la Timba în pauza de iarnă.

Cei de la Farul au pierdut un meci important pentru clasarea la finele sezonului regulat, dar antrenorul Costel Cernat mai speră să mai obţină rezultate surpriză, cum a fost victoria cu Mediaşul. „Era un meci important, speram să obţinem victoria în seara asta. Suntem optimişti, avem meci acasă cu Giurgiul, am făcut un rezultat bun cu Mediaş, lumea nu se aştepta să batem. Azi nu am reuşit, Timba a avut un procentaj mult mai bun din acţiune, au înscris 11 coşuri de 3 puncte, ceea ce spune mult, şi ne-am încurcat şi în apărare”, a declarat Costel Cernat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.