Ziua Unirii, la înălțime: elevii de la Lenau au dansat hora pe...

Ziua Unirii, la înălțime: elevii de la Lenau au dansat hora pe picioroange

1
DISTRIBUIȚI

„România când s-a unit s-a înălţat. Aşa şi noi, astăzi, ne-am unit, ne-am înălţat pe picioroange şi am devenit mai puternici”, pepicioroange03povesteşte o elevă de la Liceul Nikolaus Lenau din Timişoara. Fetiţa este în clasa a IV-a şi a sărbătorit, alături de alţi 24 de colegi, Ziua Unirii într-un mod inedit. Timp de câteva minute, în Sala de Sport a Şcolii Mici din Piaţa Unirii, copiii au încins hora pe…picioroange moderne, în timpul orei de educaţie fizică şi sport.  Elevii au avut nevoie doar de două ore de antrenamente, iar, astăzi, hora unirii pe picioroange le-a ieşit la perfecţie.

Organizatorul evenimentului, Ştefan Cojocnean, crede că dacă îmbini istoria sau cultura cu mişcarea, copiii învaţă mult mai repede, iar peste câţiva ani elevii nu vor uita că de Ziua Unirii au dansat şi au cântat pe picioroange.


Mai mult, cei 25 de elevi au decorat sala de sport cu desene realizate chiar de ei despre simbolistica zilei de 24 ianuarie. „Elevii s-au pregătit exemplar, au făcut planşe, au învăţat versurile, impactul asupra lor a fost major. Dacă 90 la sută dintre copii habar nu au ce s-a întâmplat de Ziua Unirii, aceşti copii vor ţine minte acest eveniment pentru că l-au sărbătorit pe picioroange”, ne-a spus Pinzhoffer Harald, profesor de Educaţie Fizică şi Sport la Liceul Nikolaus Lenau. Hora unirii pe picioroange este cel de-al doilea eveniment organizat de Sala de Sport No Limits, anul trecut, copiii l-au sărbătorit pe picioroange pe Jules Verne.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.