90 de minute de extaz sonor alături de japonezii de la Mono

90 de minute de extaz sonor alături de japonezii de la Mono

0
DISTRIBUIȚI

mono (25) [1024x768]

Trupă japoneză Mono a concertat aseară pentru prima oară în oraşul nostru, în faţa unui public care a sosit la această întâlnire sonoră şi din mai multe oraşe ale ţării. Deschiderea show-ului, găzduit de clubul Daos, a fost asigurată de artistul belgian Dirk Serries care le-a oferit celor prezenţi un amestec interesant de shoegaze şi ambient. Cu o punctualitate demnă de remarcat (japoneză, de-a dreptul) cei patru muzicieni care alcătuiesc trupa Mono au urcat pe scenă la ora 22, deschizând acest spectacol cu prima piesă inclusă în albumul lor For my parents (apărut anul trecut), care poartă numele de Legend.


Sonorităţile muzicale deosebite propuse de artiştii japonezi i-au dus pe spectatori în lumea unor artişti ca Sonic Youth, My Bloody Valentine, Ennio Morricone, Lars von Trier sau chiar Ludwig van Beethoven, melanjul executat de formaţia considerată drept un reper mondial al post-rock – ului fiind unul deosebit.

Pe parcursul concertului Mono spectatorul este „dirijat“ într-o lume fantastică, iar alăturarea momentelor liniştite cu „exploziile de sound-uri“ rock reuşeşte să creeze o atmosferă mirifică. Deşi actualul lor turneu promovează discul “For my parents”, urechile celor care au asistat la acest extaz sonor au putut savura şi compoziţii mai vechi, una dintre cele mai interesante dintre acestea fiind superba „Pure as Snow (Trails of the Winter Storm)” , o melodie de o sensibilitate ieşită din comun, care a indus reale momente de reverie printre cei care au plătit 50 de lei pentru acest concert. Un alt moment de excepţie al serii a fost „Follow the map“ , iar după cele 90 de minute ale concertului, japonezii au acordat autografe. Turneul european al formaţiei alcătuită din Takaakira Goto, Hideki Suematsu, Tamaki Kunishi şi Yasunori Takada a debutat în data de 7 februarie la Viena şi include şi o altă apariţie în ţara noastră, pe data de 11 martie, la Bucureşti, în cadrul primului pre-party B’ESTFEST Summer Camp, festival care va avea loc în perioada 5-7 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.