A fost aprobată privatizarea CFR Marfă

A fost aprobată privatizarea CFR Marfă

2
DISTRIBUIȚI

SANYO DIGITAL CAMERA

Ministrul Finanţelor publice, Daniel Chiţoiu, a anunţat, astăzi, că în cadrul CSAT a fost aprobată privatizarea CFR Marfă, iar miercuri, în Guvern, va fi adoptată strategia de privatizare a companiei, potrivit Mediafax.


„Ministerul Transporturilor va începe demersurile pentru privatizare, mâine (miercuri – n.r.) în şedinţa de Guvern se va aproba strategia de privatizare, urmând ca până la jumătatea lunii iunie să avem desemnat câştigătorul la CFR Marfă. (…) Este vorba despre o privatizare cu un investitor strategic, cu o garanţie de participare de 10 milioane de euro, să nu mai avem participanţi de calibrul Olchim şi, de asemenea, va fi cu plic închis, deci licitaţie cu investitor strategic”, a declarat vicepremierul Chiţoiu.

Statul va ceda pachetul majoritar al CFR Marfă prin negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, etapă urmată de licitaţie cu ofertă în plic, unde garanţia de participare va fi echivalentul în lei a 10 milioane euro, reprezentând 17% din valoarea nominală a acţiunilor deţinute de stat. Singurul criteriu de adjudecare a licitaţiei va fi preţul oferit. Strategia prevede în forma actuală o garanţie de participare la licitaţie de 10 milioane euro, echivalent în lei, „cu încadrarea în procentele prevăzute de norme”, reprezentând 17% din valoarea nominală a acţiunilor deţinute de stat. Pe de altă parte, taxa pentru fiecare investitor sau grup de investitori care depune documente de participare este echivalentul în lei a sumei de 20.000 euro. Comisia de privatizare va fi formată din şapte reprezentanţi nominalizaţi din partea Ministerului Transporturilor, unul desemnat de Ministerul Apărării Nationale şi un altul din partea Ministerului Finanţelor Publice.

 

2 COMENTARII

  1. a fost vandut Kandia, Guban, Ilsa, UMT, Solventul, Electromotor, I iunie, comtimul, avicola, abatorul, Banatim, fabrica de tigari, …etc, si de toate s-a ales doar mormane de moloz! sunt curios ce se va alege de CFR Marfa, cred ca toate vagoanele vor fi vandute la fier vechi, din fier vechi parca vad ca vor scoate profit triplu fata decat au investit. De ce nu vand CFR calatori? care nu e rentabil in nici o tara! vand tocmai CFR marfa care e cautat de toata lumea fiindca e cel mai banos! Doamne se alege praful de tara asta! sau suntem blestemati fiindca ne-am impuscat conducatorul pe 25 decembrie1989.

  2. singurul lucru cea mai ramas ne privatizat din ROMANIA este CFR ,incet incet se privatizeaza toata romania , o intrebare capcana , mai este ceva in romania de stat ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.