Accident aviatic în Ucraina: cel puţin cinci morţi după prăbuşirea unui avion

Accident aviatic în Ucraina: cel puţin cinci morţi după prăbuşirea unui avion

0
DISTRIBUIȚI

donetk

Cel puţin cinci persoane au murit în momentul în care un avion de pasageri s-a prăbuşit, la aterizare, pe aeroportul din oraşul ucrainean Doneţk, aseară, informează Mediafax. Agenţia pentru situaţii de urgenţă a raportat cinci morţi în cursul serii. Guvernul regional transmisese anterior un bilanţ de cel puţin patru morţi. „Majoritatea pasagerilor au fost salvaţi.”, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Andrei Şişaţki.


Alte 12 persoane au fost rănite în accident. Avionul, de tip Antonov AN-24, aparţinând companiei ucrainene South Airlines, zburase pe ruta Odesa – Doneţk.

Piloţii au cerut permisiunea efectuării unei aterizări de urgenţă pe aeroportul „Serghei Prokofiev” din Doneţk. Însă aparatul s-a prăbuşit la aproximativ 700 de metri de pista aeroportului. Avionul s-a răsturnat şi s-a dezmembrat în momentul impactului cu solul, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei ucrainene pentru Situaţii de urgenţă, Volodimir Ovsianik.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru situaţii de urgenţă, Volodimir Ovsianik, a declarat pentru AFP că la bord se aflau 45 de persoane. Agenţiile transmiseseră anterior că la bord se aflau 36 de pasageri, plus echipajul. Avionul, care venea de la Odessa (sud) era o cursă charter ce transporta suporteri de fotbal pentru meciul dintre Şahtior Doneţk şi Borusia Dortmund ce se desfăşoară la Doneţk, a declarat pentru AFP un supravieţuitor.

Foto: euronews.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.