Administraţia Ciuhandu a plătit de două ori lucrări la Parcul Copiilor. Vezi...

Administraţia Ciuhandu a plătit de două ori lucrări la Parcul Copiilor. Vezi ce „gaură” au dat bugetului puşcăriaşii

6
DISTRIBUIȚI

parcul copiilor02

Primăria Timişoara a plătit, în mod ilegal, aproape 650.000 lei pentru lucrări la Parcul Copiilor „Ion Creangă”, deşi acesta era în reabilitare în baza proiectului de finanţare cu fonduri europene, a constatat un control al Curţii de Conturi. Lucrările au fost efectuate de un consorţiu de firme format din Horticultura, Cons Electrica şi Drufec, valoarea contractului fiind de aproximativ nouă milioane de lei.


Inaugurarea parcului a fost făcută de fostul primar Gheorghe Ciuhandu chiar în pragul alegerilor locale de anul trecut.

Auditorii au descoperit că municipalitatea a plătit sume importante Penitenciarului Timişoara pentru lucrările de strângere a deşeurilor de către deţinuţi, care au lucrat la amenajarea parcului după ce a fost încheiat contractul cu finanţare europeană. „Din lipsa informaţiilor referitoare la natura muncii depuse de persoanele private de libertate, auditorii publici externă constată că pe amplasamentul predat în vederea derulării investiţiei de natura reamenajării şi modernizării Parcului Copiilor Ion Creangă – Timişoara de către societăţile comerciale  asociate, s-au consumat resurse financiare publice în mod nejustificat în sumî de 642.852,3 lei, suma dată de utilitarea în 208 zile – în intervalul 30.05.2011 – 31.05.2012 (deci pe toată durata contractului de execuţie a învestiţiei) – în Parcul Copiilor a forţei de muncă speciale în mod nejustificat plătită din cheltuielile curente ale unităţii administrativ teritoriale Timişoara”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

6 COMENTARII

  1. la ce ne mai aratati asemenea stiti? oricum banii nu vor mai fi recuperati si nici nu va face nimeni puscarie! macar de-ar face cineva puscarie ptr acesti bani disparuti ca sa fie un model de urmat, pe urma, sa le poti scoate ochii judecatorilor cum de in acel caz s-a facut puscarie iar in alte cazuri similare s-a dat cu suspendare…Boul de Basescu doreste independenta justitiei, dar nu constata ca justitia asta a noastra e prea independenta, nu are pic de rusine si respect fata de contribuabilii care-i platesc salariul de mii de euro, si in cazul cucoana daca nu era presa, acum cucoana avea o pedeapsa cu suspendare,…rusine acestei independente din justitie! fiecare judecator judeca dupa propriul interes….sunt curios la o testare pshihologica cati judecatori ar trece testul

  2. asculta bai asta detz zice Johnny
    ce te bagi in sama mai boule.
    banii o fost platite cinstit si cu factura.
    domnii de la curtia di conturi abar nau. tribuia sal intrebe pe domnu Cojocare secretar si pe domnu Ciupa i totu se lamuria.
    asa ca stai mah in banca ta si ciocu mic ca ieshti prostule.

  3. “Din lipsa informaţiilor referitoare la natura muncii depuse de persoanele private de libertate,”

    Oare cine trebuia sa dea informatiile astea? Cine a trebuit sa prezinte toata documentatia celor de la curtea de conturi? Nu cumva administratia ACTUALA? Ca cea trecuta nu mai e, nu mai are acces, nu discuta ei cu cei de la curtea de conturi.

  4. nu l-am iubit pe ciuhandu si nici macar votat. asta ca sa nu se considere ca ii iau apararea.

    ce s-a intimplat PROBABIL? primaria dorea sa faca anumite lucrari cu puscariasi si nu avea bani alocati ca sa ii plateasca, de aceea a facturat lucrari suplimentare la un proiect facut cu fonduri europene iar puscariasii au mers in alt loc. simplu. totusi ilegal. ma rog…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.