Anchetă după ce o elevă s-a plâns că a fost luată la...

Anchetă după ce o elevă s-a plâns că a fost luată la pumni de o colegă și de mama ei

0
DISTRIBUIȚI

salvare_ambulanta_001_53360600

Bătută în școală, chiar înainte de simularea la Bacalaureat, de o elevă și de mama ei, îngrijitoare în unitatea de învățământ – asta a reclamat o tânără de la Liceul Tehnologic din Hunedoara, la poliție, care a început imediat o anchetă în acest caz. Tânăra le-a spus polițiștilor și că un agent de pază a văzut totul, însă nu a intervenit. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, o elevă de clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic din Hunedoara a venit, aseară, la Poliţie, însoţită de mama sa, şi a depus o plângere. „În cauză s-a deschis un dosar penal şi se efectuează cercetări. Tânăra a fost îndrumată să se prezinte la medicul legist în vederea obţinerii unui certificat medico-legal care să ateste de câte zile de îngrijiri medicale are nevoie”, a declarat Niţu.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere montată la parter, cu vizbilitate spre scara de acces, se vede cum o adolescentă coboară în fugă trei trepte, apoi se întoarce şi este lovită în faţă cu piciorul de o altă tânără.


Totul se întâmplă sub privirile agentului de pază al instituţiei, care nu are nicio reacţie şi se îndepărtează de locul unde se întâmplă altercaţia. Aceeaşi cameră de supraveghere o suprinde pe fata lovită cum pleacă, urmată de o colegă care îi duce haina, ele fiind urmate de femeia de serviciu şi de agresoare.

Conducerea Liceului Tehnologic din Hunedoara a declanșat o anchetă internă. „S-a întâmplat chiar înainte de simularea examenului de bacalaureat, când majoritatea profesorilor erau la instruire. Imediat ce am aflat ce s-a întâmplat, am chemat în cancelarie cele două fete şi mamele acestora. Mama uneia dintre ele este îngrijitoare în şcoală, iar fiica ei a a lovit-o pe celelaltă deoarece a aflat de la colegi că a vorbit urât despre mama sa. Cele două s-au lovit între ele, iar îngrijitoarea susţine că a încercat să le despartă şi că nu a lovit pe nimeni. Cele două fete vor fi cercetate de o comisie de disciplină care va stabili măsurile ce vor fi luate, iar o altă comisie se va întruni pentru a discuta cu angajata noastră”, a declarat directorul adjunct al Liceului Tehnologic din Hunedoara, Rodica Negrea.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara susţin că şi agentul de pază care nu a intervenit pentru aplanarea conflictului va fi audiat de aceeaşi comisie în faţa căreia va apărea şi îngrijitoarea. „Ce ne dorim noi în acest moment este ca, pe lângă ancheta Poliţiei şi ancheta disciplinară care au loc, cele două fete să fie consiliate de psiholog şi să termine studiile, mai ales că se află în clasa a XII-a. Relaţiile dintre ele vor fi monitorizate astfel încât să nu mai degenereze. Conducerea şcolii va lua măsuri în ceea ce îi priveşte pe cei doi angajaţi, pe îngrijitoare şi pe agentul de pază”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara, Marta Mate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.