Anchetă penală pentru prezervative decontate la Compania Națională a Aurului, Fierului și...

Anchetă penală pentru prezervative decontate la Compania Națională a Aurului, Fierului și Cuprului

0
DISTRIBUIȚI

condoms

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva au început, astăzi, cercetările într-un dosar penal pentru gestiune frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor perosanelor şi uz de fals la Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva după ce un control al Curţii de Conturi a scos la iveală decontări ilegale pentru prezervative, rochii, medicamente și roșii.

„Ca urmare a unei verificări realizate de Curtea de Conturi s-a constatat că pe perioada a două luni din anul trecut au fost realizate cheltuieli fără justificare şi fără să aibă vreo relevanţă pentru obiectul de activitate al societăţii, ca atare compania Minvest a formulat o plângere penală împotriva unor angajaţi ai societăţii.


Vor fi efectuate cercetări în cauză sub aspectul comiterii infracţiunilor de gestiune frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi uz de fals. Urmează a fi efectuate acte premergătoare în cauză, urmând a fi stabilită activitatea infracţională, a fi identificaţi autorii şi după probele care se vor administra în cauză urmează a se emite soluţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, Adriana Tămaş,

Directorul general al Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva, Daniel Andronache, a declarat, lunea trecută, într-o conferiţă de presă, că în timpul unui control al Curţii de Conturi care are loc în acestă perioadă la companie s-a descoperit o delapidare de 80.000 de lei în lunile ianuarie şi februarie 2012. Escrocheria era acoperită cu bunuri din comerţ de la diverse hiper sau supermarketuri şi conţineau produse de uz casnic, de la detergenţi, rochii, carne, roşii, până la medicamente şi chiar prezervative. Vizaţi de anchetă sunt fostul director general al Minvest, contabila şefă, auditorul şi casiera.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.