BC Timișoara a transferat unul dintre cei mai buni ”hoți” de mingi....

BC Timișoara a transferat unul dintre cei mai buni ”hoți” de mingi. Ivan Jelenic ar putea părăsi echipa

0
DISTRIBUIȚI

Devan-Downey

BC Timișoara l-a transferat pe conducătorul de joc american Devan Downey cu doar trei zile înainte de finalul perioadei de extrea-transferuri. Downey ocupă locul 10 în ierarhia tuturor timpurilor a intercepțiilor după ce a terminat cariera în campionatul universitar cu numai puțin de 342 de intercepții.

Americanul a fost adus ca rezervă pentru Zlatko Jovanovic și se află la prima experiență în România. Devan Downey măsoară 1,75 înălțime, are 26 de ani și-a încept cariera în NCAA pentru Cincinnati, iar apoi s-a transferat la echipa Universității din South Carolina. Conducătorul de joc s-a aflat pe draftul NBA din 2010 și a evoluat pentru sacramento Kings în Liga de vară. Downey a ales apoi o careiră în Europa, la turcii de la TED Kolejliler Ankara. Au urmat KK Zadar, din Croația, Chorale Rhoanne din Franța și Vervier din Beliga. În prima parte a acestui sezon, americanul a jucat în Kosovo, pentru Sigal Priștina, echipa de pe poziția a doua în țara sa.


BC Timișoara l-a transferat după ce jucătorul a plecat de la echipa din Kosovo. ”Downey a plecat din decembrie pentru că nu își primise banii”, a declarat managerul general al clubului Leo de Maio pentru pressalert.ro.

Americanul a ajuns astăzi la Timișoara, dar nu va fi legitimat pentru meciul cu Miercurea Ciuc de miercuri seeară. Timișorenii îl vor putea vedea însă la lucru duminică seară, în meciul contra celor de la SCM U Craiova. După Mujo Tlujkovic acesta a fost al doilea extre-transfer al BC Timișoara și ultimul, conform regulamentului Federației Române de Baschet. Acum, BC Timișoara are opt jucători străini în lot: Zlatko Jovanovic, Ivan Jelenic, Garry Gallimore, Dominique Archie, Mujo Tlujkovic, Robert Sarovic, și Delvon Johnsson. Cel mai probabil, Ivan Jelenic va părăsi echipa. ”Astăzi vom lua o decizie despre ce jucător va pleca. Cel mai probabil va fi Ivan Jelenic, dar staff-ul va decide”, ne-a declarat Leo de Maio. Muntenegreanul Ivan Jelenic a fost adus exact înainte de prima etapă, după ce clubul s-a despărțit de Adam Solazzo. Jelenic poate juca postul 1 și 2, dar în ultimele meciuri a fost lăsat înafara lotului de fiecare dată. Regulamentul permite includerea în lotul pentru un meci a doar șase jucători străini.

Devan Downey se remarcă prin faptul că este un foarte bun jucător la intercepție, cu o medie de 2,67 de astfel de procedee în campionatul universitar. Cu 342 de intercepții la sfârșitul carierei universitare, Downey este pe locul 10 într-o ierarhie a tuturor timpurilor, în fața unor jucători care au reușit să intre în NBA, precum Juan Dixon, Greg Anthony, Jason Hart sau Garry Payton, conforma site-ului Total Baschet. În ultimul deceniu, doar Downey și Obie Trotter au reușit să intre în top 10 al clasamentului all-time al intercepțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.