Campania salvatorilor de vieți: o mașină nouă pentru SMURD, din cota de...

Campania salvatorilor de vieți: o mașină nouă pentru SMURD, din cota de 2% pe impozitul pe venit

0
DISTRIBUIȚI

smurd2

Asociaţia „Salvatorii hunedoreni”, organizaţie neguvernamentală în care sunt înscrişi peste 900 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, a început o campanie prin care intenţionează să atragă fonduri pentru cumpărarea unei maşini speciale necesară intervenţiilor SMURD. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitanul Anemona Doda, Asociaţia „Salvatorii hunedoreni” a început o campanie prin care intenţionează să atragă fonduri pentru achiziţia unei maşini speciale necesară intervenţiilor SMURD.

„Oamenii pot să ajute Asociaţia „Salvatorii hunedoreni”, organizaţie neguvernamentală în care sunt înscrişi peste 900 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către un cont al asociaţiei, formularul care trebuie depus apoi la administraţiile financiare fiind disponibil pe site-ul ISU Hunedoara, www.isuhd.ro, până la data de 15 mai 2013.


Cei 2% nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, ci este o parte din impozitul datorat statului pe care contribuabilii o pot direcţiona către entitatea dorită”, a declarat căpitanul Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Potrivit acesteia, sumele colectate vor fi folosite pentru cumpărarea unei autospeciale de primă intervenţie şi comandă, capabilă să se deplaseze rapid chiar şi în zone cu grad redus de accesibilitate, cum sunt străzile înguste sau terenul accidentat. „Maşina oferă şansa unei intervenţii în situaţii de urgenţă încă din primele etape ale apariţiei şi dezvoltării acestora. Autospeciala are un rezervor de apă cu o capacitate de 200 de litri, este prevăzută cu o pompă de înaltă presiune ce poate fi racordată la surse de apă şi hidranţi şi prezintă echipamentele necesare pentru operaţiunile de descarcerare. De asemenea, autospeciala este dotată cu o trusă de prim ajutor în caz de intervenţie la accidente rutiere”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. În ultimii doi ani, Asociaţia „Salvatorii hunedoreni” a atras, sub forma redirecţionării a 2% din impozitul pe venit, aproape 40.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.