Carnavalul care s-a mutat din curtea școlii în stradă

Carnavalul care s-a mutat din curtea școlii în stradă

0
DISTRIBUIȚI

IMG_0576

Piraţi, clovni, balerine, zâne, regi, prinţese sau gladiatori au mărşăluit, în această seară, prin Piaţa Unirii. Peste 300 de copii şi profesori de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” au decis ca tradiţionala parada a măştilor şi costumelor să se mute din curtea şcolii în Piaţa Unirii.


Sărbătoarea măștilor se organizează, de câțiva ani buni, în curtea liceului, iar anul acesta copiii au decis să-l scoată în stradă. Carnavalul măştilor şi al costumelor reprezintă primul eveniment din seria acţiunilor culturale care vor avea loc în luna februarie în centrul oraşului, în cadrul proiectului „Piaţa Unirii în carnaval”, care se află la prima ediţie, organizat de către Asociaţia Piaţa Unirii. „Am venit cu această idee pentru că în Piaţa Unirii se întâmplă foarte multe acţiuni culturale, în general în locaţiile din piaţă şi pe străzile adiacente, dar lumea nu prea ştie de ele. Ne-am gândit să facem un calendar comun lunar al acestor activităţi ca să poată participa cât mai multă lume, să se creeze astfel o atmosferă de veselie, pozitivă”, ne-a spus Adrian Aron, unul dintre iniţiatorii proiectului „Piaţa Unirii în Carnaval”.

Timişorenii vor avea parte în luna februarie de degustări de cafea, expoziţii de măşti, bijuterii şi antichităţi, o mini-expoziţie de 1 martie cu mărţişoare, felicitări şi tablouri handmade, carnaval cu dansuri baroce sau bal mascat. Programul complet al evenimentelor organizate în cadrul proiectului „Piaţa Unirii în carnaval” poate fi vizualizat pe pagina de Facebook „Asociaţia Piaţa Unirii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.