Cât este amenda dacă-ţi scuturi, în Timişoara, păturile sau covoarele de la...

Cât este amenda dacă-ţi scuturi, în Timişoara, păturile sau covoarele de la geam

8
DISTRIBUIȚI

PATURI

Consiliul Local Tinişoara a adoptat astăzi prevederea conform căreia cei care îşi vor scutura păturile sau covoarele la ferestre sau la balcoane vor fi sancţionaţi.


Amenda este de la 500 până la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice. Hotărârea completează o hotărâre mai veche, din 2007, prin care se stabilesc sancţiunile aplicate de Poliţia Locală. Legat de felul în care va fi probată contravenţia, întrebat concret de PRESSALERt.ro dacă e necesară mărturia scrisă a vecinilor sau filmare video pentru a demonstra că s-a scuturat un covor pe geam, edilul şef a declarat că „nu am stabilit modul de aplicare însă ceea ce am decis este în spiritul legii”.

8 COMENTARII

 1. Inca un exemplu de „intelepciune ” a dobitoacelor locale !!O sa vin sa o ….scutur …la poarta voastra sa vad cati cojanei va dati seama !Pe scurt ! Masura e frectie la piciorul de lemn .Apropo:in fiecare sambata fac curat prin casa si scutur si covoarele pe geam ,astept un echipaj de cretinei pe la mine …o sa aveti o surpriza de nu o veti uita !

 2. Care lege? Facuta de fostii corupti si continuata de actualii? Nu credeti ca amenda este prea mare pentru un lucru asa minor? Sau credeti ca la blocuri locuiesc milionari? Sa va fie rusine, ca au plecat oamenii sa va aleaga, si de cind ati fost ales , aveti numai idei timpite! Si un analfabet ar conduce mai bine orasul! Stau si ma intreb: stiti ce inseamna spiritul legii? Sau vorbiti ca sa va aflati in treaba.

 3. in ce tara se mai da amenda un salariu minim? nesimtirea trebuie taxata dar nu la tarifele pe care alesii nostri le cheltuiesc la o cafeluta in mall.

  PS: de ce nu se dau amenzi celor care isi usuca rufele la geam? e mai grav decit scuturatul pledului pe geam. si pe vremuri era interzis (in anii 60), acum de ce e voie?

 4. Adevarul este ca cioara asta vopsita zis Robu are nevoie de fonduri pentru alegerile care vin, sa isi plateasca yes-mans si slugoii de tipul lui Chirila, Staicu etc.
  Pot sa pun pariu ca la viitoarele alegeri ceata vopsitului va lua vot negativ.

 5. Dar Primaria nu poate fi amendata pentru praful si mizeria din oras,de pe sosele,de pe trotuare,de pe spatiile verzi?Stiati ca daca-ti speli masina,a doua zi dimineata praful este de un deget pe ea? Sau nu ati observat asta?Sau chiar nu va intereseaza? Ati ajuns pe functii prin votul nostru,iar voi nu mai stiti cum sa ne amendati! NESIMTITILOR

 6. Corect ce spune „un timisorean”. Eu mai adaug urmatoarele:
  -trotuarele pe care-ti rupi pantofii fara tocuri, de cei cu tocuri ce sa mai spun
  Giumbix nu cunoaste legislatia privind protectia datelor cu caracter personal. Aici este legea: http://www.primariatm.ro/evpers/Fisiere/L677-2001.pdf
  In HG 1.375/2006 se precizeaza:
  „Responsabilii cărţii de imobil, desemnaţi în condiţiile legii, au următoarele atribuţii:
  c) sa păstreze, să actualizeze şi să utilizeze datele din cartea de imobil cunrespectarea dispoziţiilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare; cartea de imobil se prezintă spre verificare
  numai politistilor şi lucrătorilor de la serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor;”
  Deci cartea de imobil poate fi DOAR VERIFICATA de catre….., nu te pui sa tu sa transmiti date cu caracter personal, prin mijloace nesecurizate, nu stiu carui giumbix de la primarie, desemnat de giumbixul sef.
  precizare:cuvantul giumbix nu este definit in DEX

 7. Corect ce spune “un timisorean”. Eu mai adaug urmatoarele:
  -trotuarele pe care-ti rupi pantofii fara tocuri, de cei cu tocuri ce sa mai spun
  Giumbix nu cunoaste legislatia privind protectia datelor cu caracter personal. Aici este legea: http://www.primariatm.ro/evpers/Fisiere/L677-2001.pdf
  In HG 1.375/2006 se precizeaza:
  “Responsabilii cărţii de imobil, desemnaţi în condiţiile legii, au următoarele atribuţii:
  c) sa păstreze, să actualizeze şi să utilizeze datele din cartea de imobil cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare; cartea de imobil se prezintă spre verificare
  numai politistilor şi lucrătorilor de la serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor;”
  Deci cartea de imobil poate fi DOAR VERIFICATA de catre….., nu te pui tu sa transmiti date cu caracter personal, prin mijloace nesecurizate, nu stiu carui giumbix de la primarie, desemnat de giumbixul sef.
  precizare:cuvantul giumbix nu este definit in DEX

 8. mari BOI astia din CLT ! pai praful de unde dracu vine? nu de afara? mergeti in spatele masinilor de la RETIM ,care ar trebui sa stranga praful ,sa vedeti ce nori de praf lasa in spatele lor sau sa-i vedeti pe maturatorii care matura IN LEHAMITE pe strada ce praf fac .Tot acest praf intra in casele ,masinile ,hainele,plaminii nostri !!!!!!!!!! dar de la un popor majoritar prost ce sa ceri ? concluzia este una ! VOTATI USL !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.