Cel puţin 36 de morţi în India în timpul celui mai mare...

Cel puţin 36 de morţi în India în timpul celui mai mare festival religios din lume

0
DISTRIBUIȚI

Kumbh-Mela-sadhu-hair-image

Cel puţin 36 de persoane au murit ieri, în timpul Kumbh Mela, cel mai mare festival religios din lume ce se desfăşoară în prezent în nordul Indiei, din cauza unei busculade care s-a produs în gara oraşului, au anunţat autorităţile luni. Un purtător de cuvânt al Căilor ferate indiene pentru nord şi centru, Amit Malviya, a declarat pentru AFP, citat de Mediafax, că 36 de persoane au murit. Dintre acestea, 20 au fost identificate, altele aşteptând ca rudele să apară.


Busculada s-a produs duminică seara la Gara din Allahabad, oraşul unde se desfăşoară, o dată la 12 ani, acest festival religios care a atras, în acest an, numai în ziua de duminică, peste 30 de milioane de pelerini. Astrologii au desemnat ziua de duminică drept cea mai propice pentru a participa la celebrări, care durează 55 de zile.

Potrivit oficialilor locali, balustrade ale unui pod din apropierea gării au cedat din cauza presiunii mulţimii. „Oameni se odihneau pe balustrade, care nu au făcut faţă greutăţii, iar elementele de fixare au cedat”, a declarat pentru AFP Ashok Sharma, un purtător de cuvânt al Guvernului statului Uttar Pradesh, unde este localizat Allahabad. Dar ministrul indian al Căilor ferate, Pawan Kumar Bansal, citat de PTI, a negat că ruptura unor balustrade s-a aflat la originea accidentului şi a apreciat că un număr prea mare de persoane pe platforme ar fi putut provoca busculada. Premierul indian, Manmohan Singh, a declarat că este „profund şocat” din cauza întâmplării. Duminică dimineaţa, înţelepţi cu corpuri acoperite de cenuşă au condus milioanele de pelerini spre ape să se scalde pentru a-şi spăla păcatele. În acea zi, populaţia Allahabadului crescuse până la 40 de milioane de persoane, faţă de 1,2 milioane în mod normal. Până duminică seara, un număr record de pelerini, de peste 30 de milioane, au făcut baie în apele fluviului Gange, potrivit autorităţilor. Kumbh Mela, care a început la 14 ianuarie şi se va sfârşi în martie, se organizează o dată la 12 ani la Allahabad (Uttar Pradesh, nord) şi adună pe durata celor (55 de zile) aproximativ o sută de milioane hinduşi, fiind astfel cel mai mare festival religios din lume.

Foto: finewallpaperss.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.