Contracte expirate din 2003, prețuri de nimic – „afacerea” Primăriei Timişoara cu...

Contracte expirate din 2003, prețuri de nimic – „afacerea” Primăriei Timişoara cu închirierea spaţiilor. Robu caută vinovații

1
DISTRIBUIȚI

robu01

Mai bine de jumătate din contractele de închiriere a spațiilor cu destinație comercială ale Primăriei Timișoara, adică aproximativ 160 din totalul de 300 sunt expirate, unele chiar din 2003 – 2004.  Informația a fost făcută publică astăzi de edilul șef Nicolae Robu, în cadrul briefingului cu presa.


Astfel, pentru că nu mai existau contracte de închiriere, primăria nu a mai emis facturi pe care chiriașii să le achite. Edilul-șef spune că este posibil ca unii dintre ei să fi plătit totuși,  pentru a-și rezerva spațiile.

Prețurile plătite de chiriașii primăriei sunt însă adevărate „castane”. Spre exemplu, pentru un spațiu din Piața Victoriei, închiriat de CEC Bank, primăria încasează lunar 6 euro pe metru pătrat. Aici, Robu spune că va indexa prețul la 20 de euro pe mp.  Acesta nu este singurul exemplu de spațiu cu care primăria face acte de caritate.  Tot la sume modice sunt închiriate și alte spații din zone importante: birou notarial pe strada Palanca, la 6.5 euro pe mp, un spațiu în zona Podului Traian, 2 euro mp, altul pe Strada Alba Iulia, 5 euro mp. Primarul a promis că după ce vor fi finalizate rapoartele cu date complete, cei responsabili pentru faptul că nu au prelungit contractele de închiriere vor fi trași la răspundere pentru că „deja  lucrurile capătă dimensiuni incredibile”.

1 COMENTARIU

  1. Sa vedem cine le inchiriaza cu 15-2o euro/mp…
    Eu asa am auzit ca cei care au inchiriat asemenea spatii de la Primarie au fost obligati de Ciuhandu & Co sa sponsorizeze echipa de fotbal Politehnica…
    Am mai auzit ca acum cativa ani Primaria a majorat unilateral chiriile – si inca destul de substantial…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.