Cine a plâns la judecarea recursului grupării arădene specializate în fraude cu...

Cine a plâns la judecarea recursului grupării arădene specializate în fraude cu maşini de lux închiriate

0
DISTRIBUIȚI

arad lot 1

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursurile împotriva deciziei de arestare a grupului acuzat de DIICOT Arad că a închiriat maşini de la diverse firme din străinătate cu documente de identitate falsificate, după care le vindea cu acte false sau le ducea la dezmembrări. Pentru că nu au fost toţi avocaţii, instanţa a amânat judecarea dosarului câteva ore, prilej pentru poliţiştii din escorta de la IPJ Arad să le permită, în pauze,  celor din boxă să mai schimbe câte o vorbă cu apropiaţii din sală. Ioan Burja, considerat de procurori liderul grupării, Daniel Varga, Dănuţ Fizite, Flavius Palcu, Cornel David, Nicolae Rieger şi Ovidiu Burghelea şi-au menţinut declaraţiile date la Tribunalul Arad, în care nu au recunoscut acuzaţiile aduse de anchetatori.

Apărătorii inculpaţilor au susţinut că nu există nici un grup infracţional organizat pentru că suspecţii nu se cunosc, în marea lor majoritate, între ei.


În cazul lui Varga, avocatul acestuia a susţinut că nu se impune arestarea sa pentru că nu repărezintă un pericol pentru ordinea publică, nefiind acuzat de infracţiuni cu violenţă. Apărătorul lui Nicolae Rieger a solicitat eliberarea clientului său, motivând că ieri mama acestuia a decedat, fiind grav bolnavă. De asemenea, avocatul a susţinut că nu a făcut parte dintr-o nici o grupare şi că singura acuzaţiei este că a cumpărat o maşină furată la firma sa de dezmembrări, dar nu ştia acest lucru. Cu ochii în lacrimi, Rieger a cerut punerea în libertate pentru a se putea ocupa de înmormântarea mamei sale. În cazul lui Burghelea, care este profesor,  acuzat că se ocupa se dezactivarea sistemelor GPS, avocatul a explicat legătura clientului său cu unii dintre membrii grupării prin faptul că este luptător de MMA şi nu poate fi acuzat că face parte dintr-un grup infracţional organizat pentru că este pasionat de electronică. Procurorul a solicitat respingerea recursurilor ca nefondate. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.