Concert folk cu Magda Puskas, lângă Timişoara

Concert folk cu Magda Puskas, lângă Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

magdapuskas1

Iubitorii muzicii folk sunt invitaţi mâine, de la ora 20.00, la un recital de excepţie alături de Magda Puskas, evenimentul urmând să se desfăşoare în satul Covaci, la pensiunea Anette Resort, situată la şase kilometri de Timişoara. Biletele pentru acest eveniment costă zece lei. Magda Puskas s-a născut la Reghin, la data de 14 ianuarie 1961. Şi-a început activitatea în lumea muzicii încă din anii de liceu, făcând parte din grupul Arthemis – grupul de folk al liceului, cu care a luat Premiul Naţional la Cântarea României.

Odată cu terminarea liceului, trupa s-a destrămat, dar din ea s-a născut, în 1981, un nou grup – Ecoul, format din Magda Puskas şi fosta sa colegă, Sorina Feier-Bloj.


În luna noiembrie a anului 1981, grupul a participat la festivalul „Baladele Dunarii”, in formula Ecoul. În juriu s-au aflat membri ai Cenaclului Flacăra, iar președintele juriului a fost chiar Adrian Păunescu. Pentru că au luat premiul cel mare, au fost invitate să devină membre active ale Cenaclului. Această colaborare s-a fructificat cu câteva piese de un real succes, cântate în turneele susţinute alături de Cenaclul Flăcara: ”La o cană cu vin”, ”Din copilărie”, ”Taina”. După încheierea colaborării cu Sorina Bloj, Magda Puskas şi-a adus aportul muzical în Cenaclul Flacăra alături de Tatiana Stepa, sub numele de Partaj, cântând împreună ”Desculţ prin zăpadă”, ”Creion”, ”Partaj”, precum şi vechile hituri ale Ecoului. După 1989, Magda Puskas şi-a continuat activitatea în Cenaclul Totuşi iubirea. Artista se numără printre cei care au contribuit la resuscitarea folk-ului românesc de după anul 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.