Conferențiarul Daniel Cioca de la Medicină, arestat pentru 29 de zile. Vezi...

Conferențiarul Daniel Cioca de la Medicină, arestat pentru 29 de zile. Vezi cum funcționa sistemul de șpagă

13
DISTRIBUIȚI

cioca arestat

Tribunalul Timiș a judecat astăzi cererea Parchetului de arestare a conf. dr. Daniel Petru Cioca. Acesta a fost ridicat ieri, fiind acuzat că, în repetate rânduri, a primit șpagă de la studenți pentru a-i trece examenul.


Din anchetă a reieșit că, în cazul în care banii veneau prin intermediari, suma cerută studenților era de 250 de euro, iar în cazul în care aceștia ajungeau direct la profesor, suma era între 100 și 150 de euro. În timpul audierilor de la instanţă, Cioca a refuzat să dea orice fel de declarație rezervându-și dreptul la tăcere. Procurorul a solicitat arestarea preventivă pe motiv că inculpatul a primit în repetate rânduri șpagă, acesta devenind un mod de acționa. Metoda de a atrage atenţia studenţilor era simplă – pe lângă subiectele pe care le trăgeau la examen, profesorul îi trece a prin toată materia, picându-i. În urma deliberării, Tribunalul Timiș a admis cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș și a hotărât arestarea lui Cioca pentru 29 de zile. Avocatul acestuia a declarat imediat recurs care va fi judecat de Curtea de Apel Timișoara.

13 COMENTARII

 1. „JOS BASESCU” ‘tu-va-n gura de lepre ordinare,avem LEGE,avem justitie datorita marinarului si voi iesiti la referendum,crucea mamii voastre de gunoaie infecte,voiculescu fuge de justitie voi il votati,becali fuge din tara voi il votati,fenechiu are J’de mii de dosare penale voi il votati,muriti cu usl-ul de gat jogodiilor !!!!

 2. in alta tara isi dadea demisia din invatamint pina sa fie decisa arestarea pe 29 de zile…

  ce o sa se intimple saptamina viitoare? o sa fie eliberat (ca doar violatori si hoti sint cercetati in libertate) si o sa predea in continuare ca doar trebuie sa isi faca bani pt avocat…

 3. Puscarie pe VIATA !!!Urmeaza dipl.ing.director general presedinte PDL-Timisoara deputat PDL-SAMARTINEAN CORNEL MIRCEA,pentru spionaj,jaf,fals,la S.N.Aeroportul International Timisoara Traian Vuia S.A.,IN PERIOADA 10.01.2010-18.06.2012 ORA 10:00!!!

 4. Fiul meu da admitere la vara la UMF Timisoara. Sunt ingrijorat de cele intamplate si de ceea ce am citit aici! Sansa lui este sa invete pentru ca noi parintii nu o sa avem bani sa platim spagi la profesori ! Dac un student care invata este constrans sa dea mita atunci situatia este foarte grava !
  Dragi studenti daca voi stiti ca se intampla astfel de fapte in universitate nu stati cu mainile in san si luati atitudine . Anuntati autoritatile sau pur si simplu acum este momentul scrieti aici pe forum numele profesorilor care pretind spaga sa vada opinia publica si sa se ia masuri !

 5. Investiţiile în infrastructură au continuat şi în perioada celui de-al doilea mandat. Valoarea totală a acestora s-a ridicat în 2009 la 145 de milioane de lei, intervenindu-se pe un număr de 34 de străzi. Lucrările au fost finalizate pe 25 de străzi, printre care Nicolae Iorga, Mihail Kogălniceanu, E.A. Bielz, Turda, Movilei, Filarmonicii, Lazaret şi Crizantemelor.
  Pentru continuarea lucrărilor de infrastructură şi demararea de noi proiecte, în 2010 au fost alocate 80 de milioane de lei provenind exclusiv din bugetul local. Au fost finalizate un număr de 11 străzi din cartierele sibiene, lucrările cele mai complexe fiind cele pe strada Siretului şi Rusciorului, unde au fost reabilitate reţelele de transport şi distribuţie a apei potabile, dar şi cele de gaze naturale, iar suprafaţa carosabilă şi trotuarele au fost reabilitate în întregime.
  În octombrie 2010 a fost semnat cel de-al treilea contract de împrumut încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
  Fondurile în valoare de 11,5 milioane de euro vor fi folosite pentru a finanţa investiţii în infrastructură în cadrul proiectului „România – Sibiu Proiect Transport Urban – faza II” în perioada 2011-2014.
  Prima tranşă, în valoare de 3,8 milioane de euro, a fost folosită în anul 2011 pentru construcţia unui nou pod peste râul Cibin, dat în folostinţă în 2012, şi pentru reabilitarea infrastructurii de utilităţi şi a infrastructurii rutiere şi pietonale pe un număr de 12 străzi din Sibiu: Cloşca, Saligny, Horea, Sturza, Gh. Doja, Cimitirului, Moreni, I.L. Caragiale, Muncii, Anina, P. Bănăţeanu, Agricultorilor.
  În noiembrie 2010 a fost finalizată reabilitarea uzinei de apă cu fonduri europene. Pentru sibieni aceasta înseamnă apă potabilă de o mai bună calitate datorată modernizării staţiei de tratare a apei, şi o mai bună gestionare a apelor uzate prin reabilitarea staţiei de epurare a apelor.
  Extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canal continuă în 2011 în cadrul Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canal în judeţele Sibiu şi Braşov” finanţat prin POS Mediu.
  La nivelul municipiului Sibiu vor fi reabilitate sau extinse reţelele de apă şi canal pe aproximativ 60 de străzi, pe o lungime de 30 de kilometri. Proiectul are o valoare totală de 123.744.455 euro (inclusiv TVA) din care s-a solicitat finanţare din Fondul de Coeziune în valoare de 76.553.490 euro şi o finanţare de la bugetul de stat în valoare de 11.708.244 euro.
  Restul sumei va fi asigurată din fonduri locale. Investiţiile planificate pentru anul 2012 însumează aproape 105 milioane de lei, la care se adaugă reparaţii semnificative la străzi în valoare de 39 de milioane de lei.
  Se vor continua lucrările începute în 2011, dar se vor efectua şi lucrări noi de foarte mare amploare pe Calea Poplăcii, Calea Turnişorului, viaductul Gara Mică cât şi o serie de lucrări pe străzi din cartiere.
  În prezent sunt în derulare, în diverse stadii, şase contracte finanţate prin fonduri structurale. Valoarea totală a acestor proiecte este de 20 de milioane de euro. La fel de importantă a fost intrarea în vigoare a noului Plan Urbanistic General care asigură Sibiului direcţiile de dezvoltare pentru următorii 10 ani. .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.