Conferenţiarul Cioca de la Medicină, o nouă încercare de a ieşi din...

Conferenţiarul Cioca de la Medicină, o nouă încercare de a ieşi din arest

3
DISTRIBUIȚI

CIOCA MEDICINA 1

Conf.dr. Daniel Cioca de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeş” Timişoara, acuzat că a primit şpagă de la opt studenţi pentru a-i trece la examen, a făcut, astăzi, o nouă încercare de a ieşi din arest.


Tribunalul Timiş a judecat cererea acestuia de liberare provizorie sub control judiciar. Avocatul acestuia a solicitat admiterea cererii, printre motivele invocate aflându-se şi faptul că studenţii erau cei care vroiau să-şi cumpere examenele. De asemenea, în favoarea arestatului ar sta pregătirea sa profesională şi activitatea ştiinţifică, avocatul concluzionând că nu se mai impune menţinerea acestuia în arest şi instanţa poate să-i dea orice fel de interdicţii, inclusiv de a lua legătura cu cei opt studenţi de la care a primit şpagă. Procurorul a solicitat respingerea cererii pe motiv că bunul mers al anchetei nu poate fi asigurat decât cu profesorul în stare de arest, aceasta adăugându-se gravităţii infracţiunii de care este acuzat. În ultimul său cuvânt, Daniel Cioca a atras atenţia instanţei că „am un diabet instabil. În acest week-end am avut creşteri şi de 200% a glicemiei. Mă oblig să respect toate obligaţiie şi termenele stabilite de instanţă”. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia Tribunalului Timiş.

3 COMENTARII

  1. Hoata-UMF"Nu cred ca va ocupati cu chestii din astea. Nu pot sa sustin un dialog pe tema asta. Ne-am descalifica. Informatii va poate da avocatul meu", a declarat conferentiar doctor Iconia Borza.

    Un cadru didactic de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara a fost prins de catre paznicii unui supermarket dupa ce a furat doua batoane de salam in valoare de 32 de lei! Culmea este ca autoarea furtului, conferentiar doctor Iconia Borza, este un om care ia doua salarii substantiale: unul ca profesor la universitatea de medicina si altul ca sefa a sectiei de Ortopedie II din cadrul Spitalului Judetean. Mai mult, sotul acesteia este si el un om cu venituri mult peste medie, el fiind prodecanul Facultatii de Constructii de la Universitatea Politehnica din Timisoara.

    Pe data de 14 septembrie, la ora 18:30, camerele de supraveghere si agentii de paza ai magazinului Billa de pe bulevardul Liviu Rebreanu au surprins-o pe conferentiar doctor Iconia Borza cu doua rude de salam Zimbo, dosite in poseta. Valoarea lor: 31,98 lei! Oprita de agentii de paza, cadrul universitar, formator de viitor medici la UMF, a incercat o explicatie. Confrom declaratiei din dosarul intocmit de politistii de la sectia 2 Politie, ea a incercat sa explice anchetatorilor ca a uitat salamul in geanta, in drum spre casierie, din cauza unor probleme de familie. In declaratia olografa data in fata politistilor, conf.dr. Iconia Borza, sotia prodecanului de la Facultatea de Constructii Timisoara, se jura ca nu a vrut sa fure, dar pur si simplu era cu salamurile in mana, cand in geanta i-a sunat telefonul mobil, astfel incat a fost nevoita sa-si elibereze mainile, ca sa poata prelua apelul.

    Cadrul universitar are in palmaresul profesional mai multe carti de specialitate, cat si o operatie in premiera nationala. In plus, impreuna cu sotul, asa cum rezulta din foaia de avere, Iconia Borza detine patru imobile, tot atatea terenuri, dar si trei autoturisme personale. Interesant este ca fapta medicului a ramas nepedepsita, astfel incat dosarul de cercetare penala a fost inchis zilele trecute, cu propunerea de neincepere a urmaririi penale, pe motiv ca lipseste elementul constitutiv al infractiunii, adica exact intentia de a fura.

    „Nu cred ca va ocupati cu chestii din astea. Nu pot sa sustin un dialog pe tema asta. Ne-am descalifica. Informatii va poate da avocatul meu”, a declarat conferentiar doctor Iconia Borza. Avocatul acesteia, Florin Neagu, a spus ca „nu vorbesc despre dosar, existand confidentialitate intre avocat si client. Nu as doi sa fac nici o declaratie”.

  2. Psihiatrul Florian Tudose spune însă că Iconia Ioana Borza ar putea fi suspectă de cleptomanie. „O sfătuiesc pe doamna să se prezinte de urgenţă la un examen psihologic şi neuropsihiatric. Putem vorbi şi despre o sumedenie de alte tulburări“, a precizat psihiatrul. Ba mai mult, acesta spune că boala poate fi o urmare a unei traume din copilărie. „Cleptomania reprezintă o tulburare de tip impulsiv care poate proveni din cauze precum psihotraume sau frustrări chiar şi din copilărie“, a adăugat psihiatrul. Cleptomania se poate trata prin şedinţe cu un psihoterapeut.

  3. Domnule doctor, va doresc mult succes si cercetare in libertate. Consider ca toata povestea aceasta este o incercare din partea destinului. Rugaminte pentru persoanele care au acuzat: sa compare fapta domnului profesor Cioca Daniel cu fraudele inimaginabile savarsite de politicienii care sunt protejati de imunitate si nicio autoritate nu incepe urmariri penale impotriva acestora. Cu pretuire pentru profilul profesional al domnului profesor Cioca Daniel

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.