Contract “beton” între firma Rosign, care are monopol pe semnalizarea rutieră, și...

Contract “beton” între firma Rosign, care are monopol pe semnalizarea rutieră, și Primăria Timișoara. Ce cheltuieli s-au descoperit după anchetă

1
DISTRIBUIȚI

stefan sandu si simion mosiu06

Ancheta cu privire la modul în care s-au plătit bani publici firmei Rosign, cea care are monopol pe semnalizările rutiere din oraș, s-a încheiat, a anunțat astăzi primarul Nicolae Robu. Rezultatele arată, că în 2012, au fost instalate semne rutiere în valoare de 8,6 milioane de lei, o sumă care i se pare suspectă primarului. Îi place edilului-șef sau nu, dar relația primăriei cu Rosign trebuie să continue – contractul nu poate fi reziliat până în 2015. Primarul nu a menționat nici dacă vor fi luate măsuri împotriva angajaților Direcției Tehnice, care au gestionat acest contract.


“Termenii contractului nu permit rezilierea sa printr-un act unilateral bazat pe suma de nemulţumiri pe care am putea să o etalăm. Dacă aş putea să reziliez acest contract, eu l-aș rezilia imediat. În situaţia dată, voi purta discuţii cu conducerea Rosign şi voi face tot posibilul ca, în termeni amiabili, deci cu acordul părţilor, să aducem corecţiile de rigoare.  În orice caz, toată această relaţie cu Rosign va rămâne sub colimatorul corpului de control al primăriei şi vom avea grijă pe de o parte să nu se angajeze cheltuieli inutile, aşa cum au fost unele semnalate, iar pe de altă parte, ca acele cheltuieli care sunt necesare să fie efectuate fără dubii cu onorarea obligaţiilor asumate”, a spus Robu.  Întrebat la ce corecții se referă, Robu a detaliat că  „vom lua măsuri pentru a nu se mai putea monta acei stâlpişori privind interzicerea staţionării în mod nejustificat, până acum s-au putut întâmpla astfel de lucruri, au apărut în excedent semne cu staţionarea interzisă”. Compartimentul de control, din primăria Timişoara, condus de consilierul primarului, Alexandru Chirilă, va verifica toate contractele cu primăria, a mai promis Nicolae Robu.

Foto: Adrian Pîclișan

1 COMENTARIU

  1. Va dau o tema pt corpul de control al primariei: pe intrarea zenit a fost montat un semn de drum infundat. problema este ca dorelii de la rosign nu l-au montat unde trebuie, la intrarea pe portiunea intrarea zenit fara iesire (spre str. gh. cucu, linga punctul termic), l-au montat e drept la intersectia cu dinu lipatti dar spre gh. lazar (linga parcarea ecologica de linga transformator).

    despre excesul de popice verzi si albe nu comentez nimic… acolo e adevaratul jaf de bani publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.