Cum fură studenții de la Politehnica meserie de la specialiști de top...

Cum fură studenții de la Politehnica meserie de la specialiști de top din multinaționale

0
DISTRIBUIȚI

poli.

Tinerii care vor face carieră în domeniul IT&C în companiile multinaționale din Timișoara au din nou șansa să învețe „pe viu” de la specialiștii de top. Viitorii lor angajatori și colegi deschid din nou porțile firmelor pentru studenții talentați de la Universitatea Politehnica din Timișoara, pentru practică. Aceștia se pot înscrie până la data de 5 martie în LigaAC Labs, un proiect care îi va ajuta să ajungă în companii.


În acest an, 13 firme din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, cu sediul în Timişoara, îi aşteaptă pe studenţi să facă practică în laboratoare despre prevenirea fraudelor bancare, soluţii software, servere Windows sau alte domenii. Stagiul de practică se va desfăşura pe tot parcursul semestrului II şi reprezintă o şansă reală pentru studenţii de la Universitatea Politehnica de a-şi găsi un loc de muncă. „Sunt aşteptaţi să se înscrie în proiect în jur de 600 de studenţi indiferent de anul de studiu, dar va trebui să selectăm 260. Anul trecut, 47 % dintre participanţi la Laboratoare s-au şi angajat”, a afirmat, astăzi, Laura Mitricioiu-Buse, coordonatorul proiectului LigaAC Labs.

Concret, la finalul stagiului de practică, studenţii vor fi evaluaţi de către reprezentanţii companiilor, iar cei care vor obţine rezultate bune vor fi angajaţi. LigaAC Labs reprezintă un proiect organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Universitatea Politehnica şi este un mediu de dezvoltare al relaţiilor companii-studenţi, al extinderii cunoştinţelor teoretice ale studenţilor şi al pregătirii viitorilor angajaţi. Înscrierea participanţilor se face în perioada 21 februarie-5 martie, în perioada 6 martie-15 martie are loc selecţia studenţilor, iar din 18 martie începe desfăşurarea laboratoarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.