Cum va îmbogăți Robu vistieria orașului: gata cu chiriile mici pe spațiile...

Cum va îmbogăți Robu vistieria orașului: gata cu chiriile mici pe spațiile primăriei

3
DISTRIBUIȚI

robu la ceas03

Primarul Nicolae Robu a elaborat planul perfect pentru a aduce bani la bugetul local. Acesta a anunţat astăzi că, având în vedere nevoia mare de bani, „am cerut în şedinţa operativă să se analizeze, pe de o parte, stadiul încasărilor chiriilor şi a redevenţelor pentru terenurile şi clădirile conscesionate, iar pe de altă parte, să se elaboreze un proiect de aducere la zi a acestor chirii şi redevenţe, acolo unde din diverse motive ele sunt incorect stabilite, mai exact spus, unde sunt prea mici.


Nu vom majora chiriile la locuinţe. Este vorba despre spaţii cu altă destinaţie pe care se fac afaceri bune şi foarte bine că se fac, dar de pe care primăria încasează prea puţin. Am cerut Direcţiei de Dezvoltare să lucreze serios şi din timp la elaborarea unui nou portofoliu de proiecte cu care să aplicăm pe programele de finanţare europeană 2014 – 2020”. Edilul şef a precizat că are în plan să ia şi un împrumut de la Ministerul Finanţelor prin trezorerie. Asta pentru că guvernul va publica în Monitorul Oficial  o ordonanţă prin care primăriile sunt obligate să îşi scadă datoriile, înregistrate până la 31 ianuarie, cu 85% până la finele lunii martie. Deşi încă nu ştie ce datorii are primăria Timişoara, Robu dă asigurări că suma este mică, dar spune că va lua împrumut „pentru a dispune de lichidităţi”.

 

3 COMENTARII

  1. He he he … daca va imaginati ca pentru spatiile comerciale Primaria percepe chirii mici, va inselati… in schimb chiriile pentru locuinte, inclusiv din zona centrala, sunt, din cate am auzit, micute …

  2. ABUZ IN TIMISOARA!:”Mutarea” tuturor terenurilor in domeniul public, chiar daca constructiile sunt in proprietatea persoanelor fizice si chiar daca acestea au primit cu ani in urma drept de folosinta vesnica pe teren, probabil e inca o metoda de a aduce pe viitor bani la buget. Eu l-as numi un ABUZ acest fapt. E adevarat ca terenul apare in cartea funciara pe „Statul roman”, dar cum este posibil sa fie facut printr-o hotarare a consiliului local „DOMENIU PUBLIC”? Maine oare va trebui sa-mi daram si casa doar asa ca pe acolo va trece vreo linie de tramvai si nu voi putea sa imi apar proprietatea atata timp cat este pe „DOMENIU PUBLIC”?. Sau poate voi plati chirie statului in propria curte in care mi-am petrecut ultimii 40 de ani?
    Imi pare rau ca traiesc in Timisoara, in aceasta Romanie care naste canalii umane gen Ioan Cojocari, Robu si toata sleahta de talhari care ne inconjoara si ne mai si reprezinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.