Danie de Villiers, noul secund al lui Chester Williams la RCM Timișoara

Danie de Villiers, noul secund al lui Chester Williams la RCM Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

DSCF0109

Danie de Villiers s-a alăturat astăzi echipei de rugby în calitate de nou secund al sud-africanului Chester Williams. De Villiers vine din aceeași țara ca și antrenorul principal și are un palmares bogat. Noul secund al Timișoarei a câștigat ca antrenor principal titlul de campiona al Italiei cu Rugby roma Olimpic, dar și Cupa Africii cu naționala Tunisiei, după o finală contra Namibiei.

Danie de Villiers a venit după ce fostul antrenor secund, Marthinius Linee a fost nevoit să renunțe  în urma unui atac cerebral. ”Vreau să le mulțumesc celor de la club pentru că m-au adus aici. E o mare bucurie pentru mine, am mai jucat în România și contra naționalei României, dar niciodată nu am lucrat în această țară”, a declarat de Villiers după primul contact cu țara noastră și cu Timișoara. Sud-africanul a mai lucrat cu Chester Williams în trecut, la echipe din țara lor natală. De asemenea, dintre jucătorii actuali ai Timișoarei, de Villiers îi știe foarte bine pe uvertura Jody Rose și pe aripa Van Wyk McGrath. ”Sunt bucuros că Danie ni s-a alăturat, el a venit cu idei noi și sper ca el să poată îmbunătăți ceea ce am început aici anul trecut. Le mulțumesc celor din club că l-au adus atât de repede. Dani se va ocupa de linia de înaintare, iar eu de linia de trei sferturi”, a precizat principalul Chester Williams.

Înainte de a venit la RCM MVT Universitatea de Vest Timișoara, Danie de Villiers a pregătit juniori în apropiere de Cape Town, orașul său natal.


Clubul din Roma s-a desființat, iar tehnicianul a fost nevoit să se reîntoarcă în țara sa, unde a acceptat să pregătească copii care provin dintr-un mediu defavorizat, dar care își doreau să joace rugby, ca majoritatea copiiilor din Africa de Sud. Anii petrecuți în Cetatea Eternă îl ajută însă pe de Villiers să se adapteze mai ușor în țara noastră. ”Când am ajuns aici, am observat asemănarea dintre italiană i română și cred că dacă cineva mi-ar vorbi mai rar, aș putea chiar să înțeleg ceea ce vrea să spună. Comunicarea joacă un rol foarte important și, desigur, voi încerca să învăț și limba română. Despre rugby-ul din România m-am documentat de pe site-urile cluburilor și paginile de Facebook, pentru că eu sunt înainte de toate un fan al acestui sport. Urmează ca cei de al echipă să mă pună mai mult în temă”, a declarat Daniel de Villiers despre sosirea sa într-o nouă țară. Pentru de Villiers, venire ape banca galben-albaștrilor înseamnă și trecerea de la postul de principal la cel de secund. Tehnicianul spune că acest lucru nu este o problemă. ”Cred că Chester și cu mine avem o relație unicî, avem aceeași filosofie și viziune asupra rugby-ului. Chester este un lider și cu siguranță mă poate ajuta. Avem mare încredere unul în celălalt”, a punctat noul ajutor alui lui Williams.

Până la începrea sezonului, este posibil c ala RCM să mai vină un singur jucător, neo-zeelandezul despre care Dani Dinu a pomenit săptămâna trecută. Clubul este în negociere cu jucătorul care evoluează pe postul de centru, momentan la o echipă din Japonia. În ceea ce privește dorința de a-l readuce pe Ben Tuiatua, este posibil că jucătorul să revină în partea a doua a cmapionatului, deoarece acum se confruntă cu probleme medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.