De ce alege Robu să ilumineze, pe bani publici, clădirea Politehnicii, și...

De ce alege Robu să ilumineze, pe bani publici, clădirea Politehnicii, și nu Opera

1
DISTRIBUIȚI

Universitatea_Politehnica_Timisoara_-_Rectorat

Ca lucrări de punere în evidenţă a obiectivelor oraşului, la ordinele edilului-şef Nicolae Robu s-au iluminat statuia din Piaţa Unirii, burta Lupoaicei din Piaţa Victoriei, statuia din Piaţa Libertăţii şi mai mulţi copaci din aceeaşi locaţie. Costurile au rămas un mister întrucât cei prezenţi la eveniment, echipa de comunicatori a edilului-şef şi reprezentanţii Elba, nu au putut da sume exacte.  Neoficial, iluminarea copacilor şi a statuii din Piaţa Libertăţii ar fi costat circa awproximativ 5.000 de euro, după cum explica un reprezentant Elba. Pe marginea informaţiei, edilul şef comentat că „nu sunt mulţi, mai ales că banii sunt folosiţi pentru a pune în valoare un monument”.

Astăzi, Robu a anunţat că „am decis de asemenea să generalizăm iluminatul artistic în Piaţa Unirii la toate clădirile şi să începem şi cu Piaţa Victoriei, cu clădirea rectoratului Universităţii Politehnica Timişoara, pentru că asta este reparată şi poate fi pusă în evidenţă aşa cum trebuie”.


Întrebat de bani, Robu a lămurit că „aceste costuri sunt la nivel de decizie politică, sunt costuri care sunt suportabile de âun minicipiul aşa cum este Timişoara care îşi doreşte să aibă mândria şi bucuria de a- i încânta pe vizitatori”. Întrebat de ce a ales tocmai Politehnica, şi nu Opera, care ar putea fi mai reprezentativă pentru oraş, Robu a lămurit că „Opera necesită şi ea nişte lucrări de reparaţii. Nu cred că este bine să se revină la faţada iniţială a Operei, cred că ceea ce ar trebui să facem însă ar trebui să scoatem la vedere cele două statui care am înţeles că sunt înglobate în zidurile Operei”.  Fost rector al UPT, primarul nu se sfieşte să îşi arate slăbiciunea pentru clădirea Poli. Recent, acesta acerut ca pereţii camerei 12 din primărie să fie vopsiţi în acelaşi galben ca la rectoratul Universității Politehnica.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.