De ce îi e teamă lui Robu de regionalizare

De ce îi e teamă lui Robu de regionalizare

5
DISTRIBUIȚI

robu maini 14

Primarul Nicolae Robu a comentat astăzi cu privire la subiectul regionalizării trăgând o serie de semnale de alarmă cu privire la eventualele pericole care ne pândesc. „Ar trebui să ne întrebăm ce avem bun în actuala organizare teritorială, ce nu răspunde nevoilor cetăţenilor, ce ne aduce bun o nouă organizare bazată pe regiuni, ce ne a aduce mai puţin bun o astfel de organizare, pentru că după cum ştim nu există pe lumea asta lucruri care să prezinte numai avantaje”, a declarat Robu.

Cât despre conducerea regiunilor, „ideea de a avea în fruntea regiunilor preşedinţi aleşi prin vot universal este în opinia mea total nepotrivită şi nu vreau să folosesc un cuvânt mai dur.


Noi nu vrem să facem enclavizare în România şi dacă tot se face o transformare de organizare administrativ teritorială, aceasta trebuie să fie cu păstrarea coeziunii şi unităţii statale a României. De asemenea, cred că regionalizarea ar deveni negativă, dacă ea ne aduce după sine un trasnfer de prerogative de la autorităţile publice locale şi judeţene către nivelul regional şi nu doar un transfer de competenţe de la nivel central către nivel regional.”  În concluzie,  Robu a avertizat că „în cazul în care regionalizarea nu ar fi bine gândită , am putea constata că în loc să asistăm la nivel de autorităţi publice locale care interacţionează direct cu cetăţenii, că în loc să avem o descentralizare cu subsidiaritatea aferentă, avem de fapt o centralizare cu centrul la regiune, şi nu în capitala ţării”.

 

5 COMENTARII

  1. E chiar aşa cum spune profu’ ce drac de preşedinţi de regiune ne trebuie, păi dacă şefii ăia vor fi aleşi prin vot universal vor putea face tot felul de trăznăi că se vor simţi legitimi şi ne trezim că se duce dracu ţara asta făcută mare de liberalii lui Robu adică de Brătieni că probabil d-aia Robu e mai atent ca alţii la ce se întâmplă că e mai patriot cum au fost liberalii întotdeauna.

  2. SA-L REDRESEZE DREACU CINEVA CA IAR A IESIT IN DECOR,E PE ARATURA !!! ROBULE,IN PRIMUL RAND BANII NOSTRII DIN TAXELE SI IMPOZITELE MARITE NESIMTIT DE TINE JEGULE,NU MAI MERG LA TELEORMAN SI GORJ,POATE NICI LA VRANCEA,OK?…………..CINE DREAC MAI ARE INCREDERE IN SURUBU’ SCOS DIN ACVARIU,HA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.