Direcția Regională de Drumuri Timișoara organizează licitație pentru deszăpezirea din februarie în...

Direcția Regională de Drumuri Timișoara organizează licitație pentru deszăpezirea din februarie în martie. Vezi explicaţia directorului Ambruş

8
DISTRIBUIȚI

ambrus drumuri nationale

Licitaţiile din România continuă să ofere surprize neaşteptate, orice fiind posibil. Ultimul exemplu vine la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care a inventat licitaţia la sfârşitul perioadei de contractare. În data de 4 februarie, DRDP Timişoara şi-a făcut cunoscută intenţia de a organiza o licitaţie pentru „întreţinere curentă pe timp de iarnă, perioada 25 februarie 2013 – 31 martie 2013 a drumurilor naţionale din administrarea D.R.D.P., pe raza de activitate a S.D.N. Timişoara”. Licitaţia este programată să aibă loc în…19 martie, cu mai puţin de două săptămâni înainte de finalizarea contractului. Suma pusă în joc nu este una de neglijat – 2.597.251 lei, mai ales că în ultima perioadă nu a nins încât să fie nevoie de intervenţia utilajelor.


Interesant este modul în care câştigătorii licitaţiei vor deconta lucrările din luna februarie. Am solicitat DRDP Timişoara să ne comunice  obligaţiile prevăzute în caietul de sarcini pentru acest contract, care sunt drumurile vizate de contract şi lungimea acestora şi numele firmelor înscrise la licitaţie, dar tot ce am primit a fost o serie de amânări.

Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, liberalul Ioan Ambruş a explicat că „după ce am reziliat contractul cu CCF, nu am putut da pe procedură de urgenţă decât un contract pentru 12 utilaje. Pentru restul până la 62 necesare ca să asigurăm deszăpezirea în Timiş am suplimentat contractul cu firma care a câştigat contractul multianual pe Hunedoara, dar acolo există o limită de şapte milioane de lei. Pentru a evita să depăşim acest prag, am demarat procedura de licitaţie pentru a fi asiguraţi în cazul în care va ninge în luna martie”.

Nu este primul contract cu cântec gestionat de DRDP Timişoara, PRESSALERT.ro dezvăluind că RAO Security a primit fără licitaţie un contract de peste 1,8 milioane lei pentru paza a câţiva kilometri de autostradă.

 

8 COMENTARII

  1. Sigur ninge in martie!!! Ninge cam de 2,5 milioane de lei noi! Ambrus stie de ce! Banca Transilvania stie si ea! Bugetul Lugojean, care l-a pasuit de aproape 1000 000 ( da, un milion!!!!!) de euro banuieste si el ceva, ceva…heheheheeeee!

  2. Lasa deszapezirea si apuca-te de drumuri. Uita-te cum e drumul in sudul judetului , de la Moravita la Moldova Noua, si apuca-te sa-l repari ca-i plin de gropi, nu mai ai ce ocoli. Doar taxe stiti sa luati…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.