Doi angajați ai celei mai mari fabrici de biciclete din sud-estul Europei...

Doi angajați ai celei mai mari fabrici de biciclete din sud-estul Europei au furat 39 de biciclete scumpe. Vezi cât e prejudiciul

1
DISTRIBUIȚI

IMG_1667

Doi angajaţi ai celei mai mari fabrici de biciclete din sud-estul Europei, situată la Deva, au furat din depozite biciclete în valoare de aproape 70.000 de lei, iar o parte le-au vândut la 10 la sută din preţ. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Huendoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, reprezentanţii firmei au descoperit furtul după o lună. Un angajat a sesizat că biciclete profesionale, care se apropie de 3.000 de lei bucata şi se vând doar în magazine de specialitate, se aflau la vânzare cu 300 de lei, într-o piață din Hunedoara.

„Poliţia municipiului Deva a fost sesizată de către reprezentanta unei societăţi comerciale  cu privire la faptul că persoane neidentificate, în perioada septembrie 2012-11.02.2013, au sustras, din incinta depozitului aparținând societății, 39 de biciclete în valorare totală de 66.600 lei.


În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva au identificat prezumtivii autori ai furtului şi au reuşit recuperarea a 16 biciclete, care au fost predate deja societăţii păgubite”, a declarat Niţu.

Potrivit acestuia, poliţiştii au stabilit că suspecţii, doi tineri de 23 şi 34 de ani, ambii angajaţi ai societăţii din incinta căreia s-a comis furtul, au furat bicicletele în luna decembrie 2012 şi le-au vândut unor clienţi de ocazie cu un preţ mult inferior celui real.  Polițiștii fac cercetări în continuare pentru recuperarea prejudiciului, cei doi suspecţi fiind cercetați în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.  Reprezentanţii firmei producătoare s-au declarat dezamăgiţi de faptul că doi angajaţi în care au avut încredere au comis furtul şi le-au desfăcut contractele de muncă.

Fabrica de biciclete de la Deva este cea mai mare din sud-estul Europei şi este considerată una dintre cele mai mari investiţii chineze în România, cu peste 20 de milioane de euro. În urma cu doi ani, 40 la sută dintre acţiunile firmei au fost preluate de o companie germană.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.