Lăsat în libertate de judecători după ce a snopit în bătaie un...

Lăsat în libertate de judecători după ce a snopit în bătaie un elev de liceu

0
DISTRIBUIȚI

După ce  a snopit în bătaie un elev, care-i supărase fratele, un bărbat a fost lăsat în libertate de judecător. Victima, un elev al Liceului „Atanasie Marienescu”, din oraşul arădean Lipova, a ajuns la spital, după ce fratele unui coleg de-al său l-a bătut, la sfârșitul săptămânii trecute. Scandalul a pornit chiar în timpul orelor. De dimineață, între un elev de clasa a 12-a  şi unul din clasa a 9-a a avut loc o ceartă. Ca urmare, băiatul mai mic, și-a sunat tatăl și fratele, pentru a-i chema în ajutor. Nu a trecut mult până când cei doi și-au făcut apariția la liceu, pătrunzând direct pe coridoarele școlii printr-o gaură în gard.


Vestea că rudele elevului din clasa a 9-a sunt în şcoală a ajuns la urechile elevului din anul terminal, care, de frică, s-a făcut nevăzut. Fratele mai mare a găsit un alt băiat de clasa a 12-a și, crezând că el este cel care l-a agresat pe tânăril de a 9-a, l-a bătut chiar în școală. Agresorul şi-au lovit victima cu pumnii şi picioarele. Plin de sânge, cu răni la cap, elevul bătut a mers iniţial acasă, crezând că îşi va reveni. Acasă însă, i s-a făcut și mai rău, așa că părinții l-au dus la spital, în Arad, iar medicii de aici au sesizat poliția. Victima a fost ulterior transportată la Timișoara.

În urma anchetei, a fost reținut fratele elevului de clasa a 9-a. „Principalul suspect, Emanuel G., a fost audiat în legătură cu cele întâmplate la liceu. Pe baza probelor, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri, dar şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Pentru aceste fapte, el riscă între unu şi cinci ani de închisoare”, declara, vineri, Victor Giura, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova. Judecătorii au decis însă că agresorul nu prezintă pericol public, așa că tânărul este acum cercetat în libertate.

Și conducerea şcolii a dispus o verificare în urma acestui incident. „Fratele şi tatăl unui elev au intrat în incinta liceului nostru fraudulos. Profesorul de serviciu a chemat imediat după declanşasrea agresiunii poliţia, dar elevul agresat a spus iniţial că nu va depune plângereNoi am luat deja măsuri împotriva elevilor implicaţi în primul conflict”, a precizat profesor Drăgan Aliodor, directorul liceului „Atanasie Marienescu” din Lipova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.